فرهاد خواجهئیان متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران افزود: وقتی گلودرد یک فرد به ویژه یک کودک نا دیده گرفته میشود، درمان مناسب برای آن صورت نمیگیرد و در واقع به طور مناسب کنترل نمیشود، میکروب عامل بیماری زنده میماند و ممکن است موجب درگیری قسمتهای دیگر بدن به ویژه مفاصل شود.
وی گفت: میکروب با گسترش در قسمتهای مختلف بدن میتواند موجب درگیری قابل ملاحظه مفاصل شده و در واقع فرد را به بیماری تب روماتیسمی مبتلا کند که در نتیجه آن مفاصل بدن به ویژه زانو و مچ پا دچار تورم شده و این مشکل به سایر نیز گسترش مییابد.
خواجهئیان به اینکه اندامهای حیاتی بدن در نتیجه تب روماتیسمی ممکن است درگیر شوند، تاکید کرد: تب روماتیسمی به بروز بیماریهای قلبی در ارتباط نزدیک بوده و درمان نشدن آن میتواند به دریچههای قلب آسیب بزند.
وی یادآورد شد: در بسیاری از موارد درگیری قلب به گونه ای است که فرد مبتلا به عمل جراحی دریچه قلب نیاز پیدا میکند.
خواجهئیان خاطرنشان کرد: اغلب افرادی که به تب روماتیسمی مبتلا میشوند کمتر از 20 سال دارند به همین دلیل بیماری تب روماتیسمی در این سنین باید بیشتر جدی گرفته شود و به ویژه باید به گلو دردها به ویژه وقتی که عامل میکروبی داشته باشند، توجه بیشتری کرد.
وی گفت: تب روماتیسمی علاوه بر قلب، ممکن است سایر اندامها و بافتهای حیاتی دیگر بدن را نیز مورد هدف قرار دهد، به همین دلیل کنترل آن از همان ابتدای بیماری بسیار ضروری و حتی حیاتی است.
انتهای پیام/