یک متخصص اطفال گفت: در صورتی که کودک به عفونت ادراری و مشکلات کلیوی مبتلا نباشد شب‌ادراری تا سن پنج سالگی عادی است.

دکتر فاطمه طالبی متخصص اطفال در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران گفت: به شرط نبود عفونت ادراری و مشکلات کلیوی شب‌ادراری کودکان تا سن 5 سالگی یک پروسه‌ عادی است و بهترین زمان برای شروع آموزش در تخلیه ادرار نوزاد از هجده ماهگی است چرا که در این سن کودک قدرت کنترل ادرار را پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه شب‌ادراری در کودکان پسر بیشتر از دختران دیده می‌شد پیرامون نقش ژنتیک در این مسئله عنوان کرد: در برخی موارد با بررسی شب‌ادراری متوجه می‌شویم که این مسئله در اقوام نزدیک مانند دایی یا پدر هم سابقه داشته است.

این متخصص اطفال با اشاره به این که خواب سنگین هم در شب‌ادراری کودکان نقش دارد، تصریح کرد: نوع تغذیه در کودکان که دچار شب‌ادراری هستند، بسیار مهم است، چرا که مصرف چای، شربت و میوه‌های آبدار باعث زیاد شدن ادرار می‌شود این در حالی است که اغلب کودکان شب‌ادرار خواب سنگین دارند و نمی‌توانند نیمه‌های شب برای تخلیه ادرار اقدام کنند در نتیجه با مصرف کمتر مایعات مشکل شب ادراری کاهش می‌یابد.

طالبی در خصوص برطرف کردن شب‌‌ادراری در کودکان با درمان منظم 6 ماهه اظهار داشت: گاهی احتمال دارد کودک به دیابت یا هر بیماری دیگری مبتلا شده باشد که با شب‌ادراری خود را نشان می‌دهند و در صورتی که این مشکل برطرف نشود، تا سنین جوانی ممکن است همچنان در فرد وجود داشته باشد که در این حالت استفاده از داروها به علاوه کنترل مصرف غذا بسیار مهم است.

وی افزود: البته داروهای خوراکی و اسپری هم استفاده می‌شود که با مصرف درست، منظم و مداوم در طول 6 ماه دارای اثر بخشی قابل توجهی است این در حالی است که با ایجاد فشار روانی از طرف خانواده‌ها درمان این شب‌ ادراری سخت‌تر خواهد شد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار