ظریف می گوید: مذاکره با شش قدرت جهانی تصمیم استراتژیکی است که ایران اتخاذ کرده و آماده است آن را به پایان برساند. او توضیح داد که تعهداتش به او کمک کرده صبور بماند حتی وقتی به شدت خسته است. ظریف می گوید اگر این موضوع برای کشورش و منطقه اهمیت زیادی نداشت ممکن بود رفتار متفاوت داشته باشد.
وقتی درباره خطوط قرمزی پرسیدیم که رهبر ایران آیت الله خامنه ای تعیین کرده و این که ایا این خطوط حصول توافق را غیر ممکن کرده است، ظریف پاسخ داد: هیچ یک از مسائلی که رهبری گفتند جدید نیست. این موضع ثابت ایران از روز نخست مذاکرات بوده است.
روز اول مذاکرات، اکانت دفتر رهبر ایران در توییتر تصویری از ظریف و تیم او منتشر کرد که ضمیمه آن جمله رهبری درباره آن ها بود: من تیم مذاکره کننده امان را قابل اعتماد، متعهد، شجاع و با ایمان می دانم. وقتی این پست را به ظریف یادآوری کردم، او لبخندی زد و گفت: این تصویر در نطنز گرفته شده و حمایت رهبری برای تیم ما بسیار مهم است.
ظریف و تیم او علیرغم حمایت های رهبری، پس از انتشار فکت شیت آمریکایی، با کمپین های تبلیغاتی سخت تندروها در تهران مواجه هستند. این اتفاق در حالی رخ داد که هر دو طرف توافق کردند بر اساس بیانیه "فدریکا موگرینی" کار را به جلو ببرند. وزیر ایران ترجیح داد که به این انتقادات پاسخ ندهد تا مذاکرات ادامه یابد.
تمام آنچه ظریف میخواهد پایان این مذاکرات است. او به تعهدات جان کری احترام می گذارد و میگوید: جان فردی منطقی است اما فکر میکند آمریکا باید تصمیم بگیرد که توافق می خواهد یا تحریم.
وی خاطرنشان کرد: شکست و یا موفقیت توافق به تصمیم آمریکا برای لغو یا عدم لغو تحریم ها بستگی دارد.
انتهای پیام/