دکتر علیرضا علیزاده عضو گروه جنینشناسی پژوهشگاه رویان و استادیار دانشگاه در گفتگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران گفت: در زمینه رژیم غذایی دو بحث مطرح بوده، یکی این که برخی رژیمها برای کمک به باروری هستند و برخی دیگر عادات کلی تغذیه در جامعه است که برای مورد دوم با توجه به به اطلاعات بومی ایران راهکارهای خوبی برای تعیین جهت حرکت در این خصوص ارائه خواهد شد.
این استادیار دانشگاه با تأکید بر حفظ و بهبود باروری و دستیابی به این دو هدف با استفاده از رژیم غذایی خاص، افزود: چیزی که اکنون به لحاظ رژیم غذایی در مدلهای دامی ثابت شده، مهم بودن بحث اسیدهای چرب، مکملهای ویتامینی و مکملهای مواد معدنی است که از منابع مختلفی مثل مکملهای موجود در بازار و یا غذاها به ویژه غذاهایی که در طب سنتی مورد تأکید است، تأمین میشود.
وی اظهار داشت: از آنجایی که عوامل پیچیدهای در بحث باروری و ناباروری موثر است، نمیتوان سهم هر یک از این موارد را به طور دقیق مشخص کرد ولی برای مثال کمبود روی به عنوان یکی از علل ناباروری مردان سال 1961 در شیراز برای اولین بار در جهان گزارش شده که میتواند کمبود مواد معدنی میکرو باشد یا به همین ترتیب نتایج نشان از افزایش مصرف امگا 6 نسبت به امگا 3 دارد که بسیاری از مشکلات مثل دیابت، تسلب شرائین، گرفتگی بروز و... را به همین بهم خورد بالانس این دو اسید چرب نسبت دادهاند و اکنون مورد بررسی است چرا که شاید یکی از عوامل ناباروری همین باشد.
این عضو گروه جنینشناسی پژوهشگاه رویان بیان داشت: روی چالشهای ناباروری باید به صورت تیمی و بر اساس اطلاعات بومی ایران کار و تحقیق شود، چرا که برخی مشکلات مثل آلودگیهای پارازیتی، موادغذایی، مشکلات شغلی مثل کارگری پمپ بنزین یا رانندهها مختص ایران بوده و باید با دید خاصی بررسی و حل شود.
دکتر علیزاده در پایان گفت: از تمام دانشجویان فعال در زمینه تغذیه، فیزیولوژی میگویم که از ارائه طرحهای آنان در پژوهشگاه رویان و ابن سینا برای استفاده از تجربیات آنها استقبال میکنیم.
انتهای پیام/