پیامبر اکرم (ص) فرمود: از رشوه گرفتن دورى كنيد كه آن كفر محض است و رشوه گير بوى بهشت را استشمام نمى كند.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ آیت الله مکارم شیرازی در برنامه "چشمه معرفت" گفت: بحث ما در فصل 16 دعای مکارم الاخلاق امام سجاد (ع) بود که واقعا گنجینه ایی از اخلاق اسلامی است. در برنامه قبل به این جمله رسیدیم ، خدایا تقوا را به من الهام کن. در مورد اهمیت، حقیقت و الهام بحث هایی را مطرح کردم که در این برنامه به شاخه های تقوا می پردازم.

وی اظهار داشت: تقوا شاخه های زیادی دارد که مهمترین شاخه ی آن تقوای مالی است. اموالی که در برابر ما در مسیر زندگی قرار گرفته ، حساب دارد که حلال یا حرام است. تقوای مالی یکی از مهمترین شاخه های تقواست که مال یتیم، رشوه، رباخواری ، رانت خواری و غیره نباشد. امتیازی که برای من نیست که از آن استفاده کنم و به ناحق مال و ثروت زیادی را بدست بیاورم، این بی تقوایی و حرام است.

آیت الله مکارم شیرازی در خصوص رشوه خواری بیان کرد:متاسفانه جامعه ما کم و بیش گرفتار این مساله است. مساله رشوه خواری در اسلام خیلی مهم است و پیامبر اکرم (ص) فرمود "از رشوه گرفتن دورى كنيد كه آن كفر محض است و رشوه گير بوى بهشت را استشمام نمى كند". تعبیری از این بالاتر نمی شود و کسی که رشوه می گیرد بوی بهشت را استشمام نمی کند. در روایتی آمده است که بوی بهشت را از 500 سال راه به مشام اش نمی رسد.

وی ضمن اشاره به این مطلب که با توجه به ایام شهادت حضرت علی (ع) داستانی را بیان می کنم، اظهار داشت: مردی به نام اشعث بن قیس که از منافقان و شیاطین در دوران حکومت علی (ع) بود. اشعث بن قیس پرونده ای در دادگاه حضرت علی (ع) داشت که فردا پرونده اش رسیدگی می شد. شب هنگام اشعث ظرف حلوای مخصوصی را برداشت و به در خانه علی (ع) برد. گفت یا علی هدیه ای آوردم، حضرت فرمود: دیوانه شده ی عقل ات را از دست دادی آمدی با رشوه علی را خریداری کنی. تو من را نشناختی، من خودم را به تو معرفی کی کنم.

آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: حضرت علی (ع) فرمود: به خدا سوگند اگر تمام اقلیم های 7گانه روی زمین را و آنچه در زیر این آسمان قرار گرفته بدهند تا درباره خداوند در مورد مورچه ای معصیت کنم و پوست جو را از دهان او بیرون بیاورم. والله من چنین معصیت خدا را در مورد سلب حق مظلومی نخواهم کرد. پس تو علی را نشناختی و سراغ علی آمدی.

وی افزود: شیعیان حضرت علی (ع) همه مسلمانانی که به علی بن ابی طالب عقیده دارند، خودشان را در مقابل این برنامه حضرت علی (ع) قرار بدهند، بدانند که رشوه ها آتش سوزان است.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می فرماید اگر عبادت کنید اما حرام بخورید، این عبادت مثل یک ساختمانی است که فندانسیون آن روی شن بنا کنند. اگر عبادت، حج، نماز و روزه تان براساس لقمه حرام باشد بنایی ندارد و فرو می ریزد. در ذیل آن جمله ای است اینگونه آن را ترجمه می  کنم که فرمود "حرام در نطفه فرزندان شما هم اثر خواهد گذاشت و فرزندانتان ناباب خواهند شد". از لقمه حرام و رشوه بپرهیزیم و تقوای مالی را به آن زیاد اهمیت بدهیم.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار