به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل ازتعامل نیوز: در شب هايي که پر است از احساس هاي خوب ، اين دعاي چند کلمه اي، ورد زبان خيلي از مردم است.زير آسمان خدا ، سفره هاي پهن شده افطار ، هر کدام رنگ و بويي دارد. يک جا سفره اي رنگين و اعياني پهن است و در سفره اي به جز چاي و نان و شايد تکه اي پنير خبر ديگري نيست. گاهي هم سفره شام و افطار با همين اندک مخلفات يکي مي شود.
هر چه شهر را به سمت شمال طي مي کنيم ماجرا به گونه اي تغيير مي کند. به يکي از رستوران هاي خوب در مناطق بالاي تهران سر مي زنم تا از منوي افطار و شام با خبر شوم. پذيرايي براي افطار براي هر نفر 42 هزار تومان آب مي خورد. البته منوي افطاري هيچ کم و کسري ندارد 5 نوع نان ، پنير و کره، خرما، فرني ، شله زرد ، شير گرم ، مغز گردو، زيتون و دو نوع سوپ به صورت انتخابي. منوي شام هم پر رنگ و لعاب تر از افطار است ، با قيمت هاي متفاوت که ميتوان آن را نسبت به ذائقه ميهمانان انتخاب کرد. در مجموع براي يک منوي عادي با انواع سالاد فصل، شيرازي، مکزيکي و پاستا، در کنار غذاهاي اصلي کباب بره، باقالي پلو با گوشت و زرشک پلو با مرغ و البته همراه با سرو لازانيا و بيف استراگانف، حدود 180 هزار تومان براي هر نفر بايد هزينه شود.
نرخ يک وعده افطار در يکي از هتل هاي ميانه شهر هم با همان منوي رستوران قبلي البته با 4 نوع سوپ و 6 مدل نان، حدود50 هزار تومان است. نکته مهم اين که در هر دو رستوران اعلام مي شود حداقل تا 10 روز آينده رستوران رزرو شده است و امکان پذيرايي از ميهمانان وجود ندارد.
اين همه بريز و بپاش و صرف هزينه هاي آن چناني در حالي است که يکي از اهداف روزه، درک گرسنگي افراد فقير و سختي فقر و ناتواني آن هاست. نکته اي که اثري از آن در اين گونه سفره هاي افطاري ديده نمي شود. به گفته يک کارشناس امور ديني تمام صفاي ماه رمضان در هنگام سحر و افطار به معنويت آن است و اين که همه مومنان با خلوص نيت و همدلي در کنار هم باشند بدون آن که بيپولي و يا پولداري آن ها ديده شود.
وحيد حيدري مي گويد: متاسفانه با گذشت زمان فلسفه ميهماني هاي ماه رمضان نسبت به گذشته در بين برخي مردم تغيير کرده است بدون آن که متوجه باشند هدف از روزه و پهن کردن سفره سحر و افطار چيست؟ وي ادامه مي دهد: اگر در گذشته خانواده هاي پولدار به تجملات و چيدن سفره هاي آن چناني عادت داشتند متاسفانه اکنون برخي از مردم که حتي در لايه هاي متوسط اجتماع هستند نيز به اين مشکل گرفتار شده اند و حتي با تحمل هزينه هاي گزاف که در برخي مواقع بايد تا مدت ها تاوان آن را پرداخت کنند ، تلاش مي کنند از ديگران عقب نمانند. وي ادامه مي دهد: اين گونه عمل کردن به مثابه يک بازي نمود پيدا مي کند که همه افراد توان شرکت در آن را ندارند و به همين دليل برخي که توان مقابله به مثل کردن را ندارند از گردونه بازي خارج مي شوند و عملا صله ارحام و ديد و بازديدها که خود يکي از اهداف تحمل گرسنگي و روزه داري است کمرنگ مي شود.
وي با طرح اين سوال که واقعا در اين تجمل ها و بريز و بپاش ها و فخرفروشي هاي نهفته در مراسم افطاري کدام يک از اهداف روزه و ثواب افطاري دادن ديده مي شود؟ توصيه مي کند: مردم بايد با درک گرسنگي، حفظ معنويت و قداست شب هاي رمضان و برکت دادن به سفره هاي افطاري و تغيير سبک زندگي که همواره مورد تاکيد مقام معظم رهبري بوده است براي برگشت دوباره افطاري هاي ساده تلاش کنند و با فرهنگ سازي ، معضلي را که اکنون گرفتار آن هستيم مديريت کنند.
وي خاطرنشان مي کند: اي کاش کساني که براي يک وعده افطار اين هزينه هاي سرسام آور را صرف مي کنند مي دانستند چه لذتي در اطعام افراد فقير و نيازمند وجود دارد لذتي که نمي توان آن را با ميلياردها تومان ثروت خريداري کرد.
مهم ترين نکات
نرخ يک وعده افطار در يک هتل ميانه شهردرتهران حدود50 هزار تومان است.
متاسفانه با گذشت زمان فلسفه ميهماني هاي ماه رمضان تغيير کرده است.
براي برگشت دوباره افطاري هاي ساده بايد فرهنگ سازي کنيم.
يکي از اهداف روزه، درک گرسنگي افراد فقير و سختي فقر و ناتواني آن هاست.
انتهای پیام/
کین ره که تومیروی به ترکستان است....
راه رو اشتباه داریم میریم اخوی