علی گورانی کارشناس اداره پرتوهای وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران در خصوص سرطانزایی پارازیتها گفت: مطرح کردن موضوع سرطان زا بودن پارازیتها مسئلهای گنگ و بزرگ است زیرا سرطان عوامل زیادی دارد که باید این عوامل در کنار هم قرار گیرند تا بیماری سرطان را بوجود آورند.
وی در ادامه افزود: در دنیا هیچ مستندی مبنی بر آسیب رساندن پارازیتها در محدودهی استاندارد وجود ندارد.
علی گورانی همچنین بیان کرد: تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر پارازیتهای بیشتر از حدود استاندارد نداشتهایم.
همچنین وی در مورد عدم آسیب زایی این پارازیتها عنوان کرد: باید در نظر گرفت همان طور که هیچ مستند علمی مبنی بر سرطان زایی پارازیتها وجود ندارد، همچنین هیچ مستندی هم مبنی بر بیتوجهی به خطرات احتمالی آنها در دست نیست، بنابراین رعایت اصل آلارا الزامی است.
کارشناس اداره پرتوهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص اصل جهانی آلارا اینگونه توضیح داد: آلارا به این معنا که تا حد امکان باید پرتوگیریها کم شود و با در نظر گرفتن پرتوها در محدوده استاندارد نباید تصور کنیم که دیگر خطری در کمین نیست.
وی اظهار کرد: در وهله ی اول افراد باید تا حد امکان از وسایلی که اشعه تولید میکنند، استفاده نکنند. در وهله ی دوم نیز اگر فرد به هر دلیلی در معرض پرتوگیری قرار گرفت باید حدود پرتودهی وسیله استاندارد باشد و ضمنا تا جایی که امکان دارد از وسیله فاصله بگیرد و در شرایط اجبار و محیط های کوچک هم استفاده از حفاظ بین خود و وسیلهی مورد نظر توصیه میشود.
گورانی افزود: اگر افرادی مدعی سرطان زایی پارازیتها هستند میتوانند با ارائهی سند، ادعای خود را پیگیری کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در مورد پارازیتها تمایل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، عدم استفاده از آنهاست.
انتهای پیام/