علی نوری جامعه شناس در گفتوگو با
خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: زندگی مدرن باعث شده است، طرز تفکر خانمها نسبت به گذشته در رابطه با ارزشها و توقعات تغییر کند اما اکثر مردهای جامعه ما بخاطر بهره بردن از باورها و هنجارهای سنتی، حاضر به پذیرش این تغییرات نیستند.
وی اضافه کرد: نگاهی کلی به قوانین خانواده و طلاق نشان دهنده وضع قوانین به نفع مردان است اما در بررسیهای دقیقتر ممکن است به نتایج دیگری هم برسیم و آن قدر که در ابتدا به نظر میرسد این قوانین مرد محور نباشد؛ هرچند عقیده دارم باید این موضوع همزمان از جنبههای مختلف حقوقی، اقتصادی و جامعه شناسی بررسی شود.
نوری افزود: به دلیل تغییرات فرهنگی و حاکم شدن معیارهایی مانند چشم و هم چشمی مبالغ مهریه افزایش چشم گیری یافته است و مردان از لحاظ قضایی و با تایید مشاهدات میدانی مجبور به پرداخت مهریه میباشند و این مورد سبب برخی سوء استفادهها و حمایت بیش از حد از زنان است. همچنین اعطا در خواست طلاق در اغلب موارد به مردان، قوانین ارث و برخی موارد دیگر از مصادیق حمایت بیشتر از مردان است.
این جامعه شناس در پایان تصریح کرد: (علت درخواست طلاق از سوی زنان این است) طبق قانون اگر مرد متقاضی طلاق باشد باید تمام مهریه و نصف دارایی خود را به همسرش بدهد، در نتیجه مرد، زن را تحت فشار میگذارد تا با بخشش مهریه تقاضای طلاق دهد و به همین دلیل قانون باید در صورت درخواست طلاق از سوی زن، سختگیری بیشتری داشته باشد تا از افزایش آمار طلاق جلوگیری شود.
انتهای پیام/