نایب رئیس مجمع پزشکی کشور با بیان اینکه بحران هویتی‌، بحران جامعه پزشکان عمومی است گفت‌: این بحران با افزایش تخصص گرایی ایجاد شده است.

دکتر لاله تدین نائب رئیس مجمع پزشکی کشور در گفتگو باخبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه مهمترین بحرانی که در عرصه جامعه پزشکی به چشم می‌خورد بحران هویتی است، گفت‌: این بحران در طول سالیان و با افزایش تخصص گرایی ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه پزشکان عمومی با افزایش توانمندی خود باید به جایگاه واقعی خود در عرصه سلامت دست یابند، اظهار کرد‌: خوشبختانه پزشکان با فراگیری دوره‌های مختلف آموزشی دراین زمینه موفق بوده اند.

نائب رئیس مجمع پزشکی کشور ادامه داد‌: به دلیل تعدد تخصص‌ها ، پزشکان عمومی در هر عرصه‌ای که ورود می‌یابند با برخی از تخصص‌ها تداخل داشته و موجب اعتراض می‌شود در حالیکه پزشکان عمومی مراحل اولیه خدمت را ارائه کرده و در صورت نیاز به متخصصین، بیماران ارجاع داده می شوند‌.

وی با تاکید به اینکه تعرفه پائین از جمله مشکلات مربوط به حیطه فعالیت پزشکان عمومی است که اگر تعرفه تخصص و فوق تخصص با کارشناسی واقعی اعلام شود‌، مسلما آنها بیشتر انرژی خود را معطوف به ارائه خدمت بهتر خواهند کرد، اظهار کرد‌: سیاست گذاری در نظام سلامت برای ایجاد انگیزه در پزشکان عمومی می‌تواند راهکار بهبود وضعیت کنونی باشد.

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی شیراز یادآور شد‌: قانون نانوشته‌ای از سال 1332 اجازه داده که پزشک عمومی در هر عرصه مورد علاقه تا زمانی که مشکلی ایجاد نشده و شکایتی صورت نگرفته فعالیت نماید.

وی با اشاره به اینکه این موضوع مربوط به زمانی بود که پزشکان عمومی‌، تنها ارائه کنندگان خدمات پزشکی بودند‌، گفت‌: باتلاشهای همه پزشکان عمومی و توانمندی‌های این گروه و نیز همت وزارت بهداشت در سال 1392 بحث توانمندی پزشکان عمومی به صورت مکتوب درآمد ولی متاسفانه برخی از همکاران حتی در بحث‌هایی که تخصصی نبوده و توسط پزشکان عمومی می شود نیز اعتراض دارند‌.

دکتر تدین در ادامه با بیان اینکه برخی از همکاران علاقمند فعالیت در عرصه‌های مختلف از جمله حوزه زنان‌، ترک اعتیاد و .... هستند، تصریح کرد‌: جای خوشحالی دارد که پزشکان عمومی با همتی والا در صدد رفع مشکلی از جامعه هستند که در این عرصه اجرای طرح پزشک خانواده کمک می کند تا پزشک عمومی کار خود را در جایگاه اصلی ارائه داده و در نظام ارجاع فعالیت نماید.

وی یادآور شد‌: طرح پزشک خانواده از سال 1391 در دو استان فارس و مازندران با مشکلات زیادی که به همت پزشکان عمومی تحمل شد شروع شده که انتظار می رود همه مسئولین مانند سایر کشورها با حضور در این عرصه‌، آسیب‌ها و مشکلات را شناسایی کرده و در صدد رفع برآیند.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار