وی افزود: غذاهای نذری که تهیه میشود باید نکات بهداشتی در آن رعایت شده باشد و آشپز آن باید گواهی بهداشتی داشته باشد، همچنین از ظروف مناسب برای طبخ استفاده شود. ظرفهایی که تفلون هستند و حالت خراشیدگی دارند برای طبخ غذا مناسب نیستند.
فرحبخش گفت: در تهیه غذای نذری نباید از چربی زیاد استفاده شود زیرا باعث اضافه بار کالری میشود و همچنین برای سلامت قلب و عروق مناسب نمیباشد و افرادی که به بیماریهای قلبی و عروقی و چربی بالا و فشار خون مبتلا هستند به علت طبخ نامناسب غذا با چربی زیاد نمیتوانند از آن استفاده کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: درصد نمک غذا باید متعادل باشد تا افراد سالمند نیز بتوانند از آن استفاده کنند.
وی تصریح کرد: از ریختن غذای داغ در ظروف یکبار مصرف باید خودداری شود زیرا باعث آزاد شدن مواد شیمیایی از پلاستیک به داخل غذا میشود که نام این ماده بیس فنول A است که موجب سرطانهای گوارشی و بخصوص سرطان کبد میشود.
فرحبخش تاکید کرد: همچنین بهتر است در مراسم شبهای قدر چای داغ را در لیوانهای کاغذی که مخصوص چای هستند، بریزند.
وی اظهار داشت: افراد وقتی غذای نذری را تهیه میکنند، بهتر است در همان وعده آن را استفاده کنند و همچنین اگر غذای نذری را از جاهای مختلف می گیرند آنها را با هم مخلوط نکنند زیرا اگر یکی از غذاها آلودگی داشته باشد به بقیه هم آن را انتقال میدهد.
فرحبخش خاطرنشان کرد: در این شبها برنامه غذایی باید طوری تنظیم شود که دریافت مواد مغذی و مقوی را داشته باشیم و از طرف دیگر از زیاده روی و افراط و تفریط خودداری کنند.
انتهای پیام/