سرانجام آرزوی دیرینه پزشکان برای تولید واکسن پیشگیری از ابتلا به بیماری HIV در حال تحقق است، هرچند که مشکلات جدی و شدیدی برای ‌آزمایش آن روی داوطلبان انسانی در پیش رو قرار دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران سرانجام موفق به ساخت یک واکسن تزریقی برای محافظت در مقابل ویروس HIV شده‌اند. 

گفتنی است، سازندگان این واکسن ادعا کرده‌اند، ساخت آن می‌تواند تحولی عظیم در دنیای پزشکی در مقابل این بیماری مهلک مرگبار داشته باشد. 

بررسی ها نشان می‌دهند، در مرحله اول این واکسن بر روی میمون‌ها مورد آزمایش قرار گرفته و آنگاه 6 نوبت تزریق نوعی ویروس نقض کننده سیستم ایمنی بدن از خانواده ویروس  HIV که می‌تواند سبب مرگ میمون‌ها شود به آنها صورت گرفته است.

نتایج نشان داده است که واکسن توانسته در نیمی از میمون‌ها محافظت کامل در برابر ابتلا به عفونت ایجاد کند. 

نتایج مثبت آزمایش بر روی میمون‌ها سبب شده تا دانشمندان در فاز بعدی پروژه به دنبال آزمایش واکسن بر روی انسان‌های داوطلب باشند. 

قرار است واکسن جدید بر روی 400 فرد داوطلب سالم در کشورهای ایالات متحده، شرق آفریقا، آفریقای جنوبی و تایلند آزمایش شود. 

ساخت این واکسن نتیجه همکاری‌ گروهی از دانشمندان دانشگاه‌های MIT و هاروارد است. 

بر اساس آمارها در حدود 35 میلیون نفر در جهان مبتلا به HIV هستند، ویروسی که سبب بیماری AIDS می‌شود. 

از زمان گسترش و شیوع بیماری AIDS از 30 سال پیش تا به اکنون حدود 40 میلیون نفر از سراسر جهان جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند . 

به گفته دانشمندان با وجود پیشرفت های وسیع و گسترده در درمان و کنترل علائم بیماری اعتقاد بر این است که واکسن بهترین گزینه برای ریشه کن کردن این بیماری مهلک است. 

گروه تحقیقاتی ساخت واکسن HIV اعتقاد دارند در صورت دریافت تاییدیه‌های جهانی از مراکز پژوهشی درمانی فاز B2 مطالعه برای آزمایش بر روی انسان‌ها از 18 الی 24 ماه آینده آغاز خواهد شد . 

در فاز دوم تزریق دوز بالاتری از پروتئین HIV برای تحریک پاسخ ایمنی قوی از سوی سیستم ایمنی بدن انجام خواهد شد. 

گروه سازنده واکسن HIV همچنین در حال طراحی واکسن برای مبارزه با بیماری ابولا هستند و ساخت واکسن ابولا در حال حاضر در مرحله آزمایش بر روی داوطلبان انسانی قرار دارد. 

در عین حال پژوهشگران اذعان دارند که واکسن HIV آنها تنها بر روی نیمی از میمون‌ها موثر بوده و در مقابل عفونت از آنها محافظت کرده و 50 درصد مابقی عملا به بیماری مبتلا شد‌ه‌اند .

لذا تحقیقات بیشتر برای افزایش درصد حفاظتی واکسن و کاستن از تعداد نمونه‌های غیر محافظت شده نیز از گام‌های بسیار جدی و چالش پیش روی محققان است. 


انتهای پیام/

برچسب ها: واکسن ، ایدز ، میمون ، آزمایش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار