گفتنی است، قرار است در طرح ساخت خون مصنوعی از سلولهای بنیادی بند ناف در نوزادان و یا ستون فقرات بزرگسالان برای تهیه این ماده استفاده شود.
بررسیها نشان میدهند، از جمله مهمترین مزایای استفاده از خون مصنوعی عدم امکان آلوده بودن آن به انواع بیماریهای از جمله HIV و هپاتیت به نسبت خون طبیعی است.
در حدود 7 هزار و 500 نفر به HIV مثبت از خون دریافتی از لسآنجلس آمریکا تا قبل از سال 1991 مبتلا شدهاند.
کارشناسان امیدوار هستند خون مصنوعی را در ابتدا برای کمک به درمان افراد مبتلا به انواع بیماریها که دارای گروه های خونی نادر هستند مورد استفاده قرار دهند.
کارشناسان در نظر دارند این شیوه درمانی را تنها به میزان 5 الی 10 میلی گرم خون مصنوعی در سال 2017 بر روی گروه های در معرض خطر انجام دهند. دانشمندان در عین حال اذعان دارندکه ساخت حجم وسیعی از خون مصنوعی با در نظر گرفتن فناوری های امروزی نا ممکن است و چشم انداز طولانی برای تحقق آن مورد نیاز است.
بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی سطح کلی اهدا کنندگان خون در دنیا بشدت کاهش یافته است، بویژ که موارد منعی مانند ابتلای افراد به بیماریها، فقرآهن، خالکوبی و یا تاتو و همینطور سوراخ کردن گوش، بینی یا هر قسمت دیگر از بدن سبب ممنوعیت اهدای خون تا 4 سال میشود.
بر اساس طرح خون مصنوعی هر سلول بنیادی میتواند تا 10 هزار سلول قرمز خونی تولید کند و به کمک بسیاری از بیماران بپردازد.
ساخت خون مصنوعی و تکنولوژی آن در حال حاضر در رقابت شدید بین دانشمندان در کشورهای مختلف جهان قرار دارد و کارشناسان امیدوار هستند از این طریق مشکل کمبود خون اهدایی در مناطق جنگی، مناطق در معرض بلایای طبیعی و مناطق دور افتاده بر طرف شود.
انتهای پیام/