به گزارش حوزه
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، "محمدباقر نوبخت" عصر دوشنبه در حاشیه اولین جلسه عمومی اعضای ستاد برنامه و شوراهای برنامهریزی برنامه ششم در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات دولت در دوران پساتحریم، افزود: برای اینکه بتوانیم در شرایط غیرتحریمی بهرهمندی بیشتری داشته باشیم باید اهداف و برنامهها شتاب بیشتری داشته باشد.
معاون رییس جمهوری در خصوص اینکه باید برای این اهداف در دوران پساتحریم منتظر برنامه ششم بود یا خیر؟ گفت: برنامه ششم با توجه به واقعیتهای موجود در دست تهیه است و چند ماه طول میکشد تا تهیه بشود و از سال 1395 لازمالاجرا خواهد بود.
نوبخت گفت: یکی از تفاوتهای برنامه ششم با برنامههای گذشته این است که بودجه سنواتی به صورت یکساله در نظر گرفته شده و در هر یک از سالها منابعی که مطمئنتر در اختیار قرار گیرد به رشد اقتصادی دست خواهیم یافت.
وی در خصوص آزادسازی پولهای بلوکه شده نیز اظهار داشت: این منابع به دو بخش تقسیم می شود که یک بخش منابعی است که ناشی از فروش نفت میباشد و سالها به جهت محدودیتهای تحریم به داخل منتقل نشده است، بخش دیگر منابعی است که مربوط به سرمایه گذاریهای ناشی از تحریم در کشور صورت نگرفته و این بیش از منابعی که به عنوان منابع ضبط شده در خصوص آن صحبت میشود، است.
معاون رییس جمهوری در خصوص زمان آزادسازی پول های بلوکه شده گفت: این مساله یک برآیندی دارد که براساس برنامه ریزی است که از سوی طرفین درباره آن تصمیم گیری خواهد شد تا اقداماتی را انجام دهند تا تحریمها برطرف شوند.
نوبخت در خصوص ضعف مسائل بینالمللی در برنامههای توسعه گذشته و نگاه دولت در برنامه ششم توسعه موجود گفت: دست یافتن به رشد هشت درصدی اقتصادی نیازمند ترکیب منابع داخلی و خارجی است.
وی افزود: نیازمند فرصت سازی هستیم تا از امکانات کشورهای منطقه و دیگر کشورها استفاده کنیم و تلاش خواهیم کرد به طور واقع بینانه از همه ابزارهای موجود بهره مند شویم.
نوبخت در خصوص دغدغه کارشناسان نسبت به افزایش واردات پس از آزادسازی پول های بلوکه شده نیز گفت: مقدمه رشد اقتصادی که در برنامه ششم در نظر گرفته شده از طریق تولید داخل است زیرا برای تحقق آن به یک رشد درون زا و برون نگر نیاز داریم.
وی افزود: موضوع اشتغال از طریق واردات صورت نمی گیرد ولی بخشی از اهداف برای رسیدن به رشد اقتصاد اجتناب ناپذیر از مسایل وارداتی است.
معاون رییس جمهوری تصریح کرد: پر کردن بازار داخلی از کالاهای خارجی برای کشور مزیت نیست اگرچه ممکن است در کوتاه مدت موثر باشد ولی وقتی آثار آن از بین برود مشکلات بلندمدت آن ظاهر خواهد شد.
نوبخت در خصوص اینکه نقدینگی پساتحریم موجب افزایش تورم نخواهد شد، گفت: دولت به دنبال افزایش تورم نیست لذا در طول سالهای گذشته تلاش کردیم همراه با خروج از رکود تورم را نیز مهار کنیم.
وی اظهار داشت: این موضوع در شرایط پساتحریم نیز به عنوان اهداف اصلی مورد تاکید خواهد بود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در خصوص تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد در برنامه ششم توسعه، گفت: تامین منابع لازم از داخل و خارج از الزامات این اهداف است، هرچند از دیگر اهداف برای تحقق آن ایجاد هماهنگی میان قوا می باشد بنابراین از همه ابزارها و توان قوا بهره مند خواهیم شد تا به رشد هشت درصدی برسیم.
انتهای پیام/