وی افزود: برای طرحهای عمرانی بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که مناطق سردسیری و سفرهای استانی رئیسجمهور در این راستا قرار میگیرد که با پرداخت حقوق تیرماه این فرصت فراهم شد که طرحهای عمرانی را تحقق ببخشیم.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه دولت مهار تورم را به عنوان یکی از سیاستهای کلی پیگیری میکند اظهار داشت: دولت این مهم را از سه طریق اتخاذ سیاستهای پولی، اتخاذ کنترل بر هزینه عوامل تولید و مدیریت تورم را پیگیری میکند و دولت مصر است که اجازه ندهد قیمت عوامل تولید افزایش پیدا کند و سیاست ما بر این امر تاکید دارد که این بخش را ساماندهی کنیم.
نوبخت اضافه کرد: در بهمن ماه سال گذشته موضوع تبصره 20 در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و نمایندگان در کمیسیون بودجه پیشنهاد افزایش قیمت حاملهای انرژی را دادندکه بنده با آن مخالفت کردم و گفتم که فعلا برنامهای برای افزایش حاملهای انرژی نداریم و در این راستا یکسان سازی نرخ بنزین با افزایش 15 درصدی تصویب شد.
وی با تاکید بر اینکه دولت همواره با افزایش عوامل تولید مخالف است، تصریح کرد: هفته گذشته وزیر صنعت گفته بود که قیمت کالاهای اساسی 6 درصد افزایش پیدا میکند، در حالیکه دولت هیچ مصوبهای در این راستا نداشته و هرچیزی که دولت تصویب کند، در سایتش منتشر خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی ادامه داد: به دنبال این موضوع نایب رئیس ستاد هدفمندی یارانهها بخشنامهای را با تفکیک انواع کالا و اقلام صادر کرد و آنرا به سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان اعلام کرد، براین اساس این سازمان قانونا مرجع تائید افزایش قیمت کالاهاست، بنابراین به دنبال برنامهریزیهایی که در این سازمان شد، بخشی از کالاها نباید قیمتشان از 6 درصد افزایش پیدا کند.
سخنگوی دولت با انتقاد از اینکه نباید در شرایط تحریم و فشار اقتصادی برخی از رسانهها بر موج گرانیها دامن بزنند، اظهار داشت: ما توانستیم حق ملت ایران را در طول مذاکرات هستهای بدست آوریم و این را باید بدانیم که تحریمها لغو خواهند شد. اقدامات ارزشمندی در این راستا از سوی تیم هستهای کشورمان انجام شد و این ارزش را باید به مسائل اقتصادی نیز تبدیل کنیم و نباید واهمهای درباره تحریمها و به وجود آمدن گرانیها از سوی برخی رسانهها منتشر شود.
نوبخت تاکید کرد: رفع تحریمها در عرصه اقتصادی فقط آزاد شدن داراییهای بلوکه شده نیست و نباید به سخنان برخی از سناتورهای آمریکایی توجه کرد، چرا که تنها مرجعی که میتواند در این باره سخن بگوید و آمار دقیق ارائه دهد فقط بانک مرکزی است. برخیها میگویند رفع تحریمها در حد همین 120 هزار میلیارد دلار است و برخی بر این امر تاکید دارند که رفع تحریمها در ارتباط با فضای سرمایهگذاری است که به وجود خواهد آمد، اما باید جامعه این را بداند که رفع تحریمها فقط یک قسمت از آزادشدن داراییهای بلوکه شده است.
وی با اشاره به استقبال شرکتها در سرمایهگذاری در ایران اظهار داشت: در حال حاضر شرایط ما با شرایط قبل از تحریم فرق میکند، در شرایط تحریم، شرکتها از موضع انحصاری و تحمیلی با ما رفتار میکردند و ما میتوانستیم با آنان همکاری نکنیم، اما در شرایط پس از تحریم ما فقط با یک شرکت مواجه نیستیم، قدرت انتخاب داریم و با شرکتهای مختلفی طرف هستیم و در همه این موارد فقط به دنبال منافع ملی خود هستیم و شرکتی را برای همکاری با خود انتخاب خواهیم کرد که مناسبترین درخواست را داشته باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی اضافه کرد: حتی در این راستا برخی از دولتها در شرایط تحریم رفتار مناسبی نداشتند و سختگیر بودند. ما همانگونه که در مذاکرات منافع ملی خود را دنبال میکردیم، با همین کشورهایی که قبلا بر طبل تشدید تحریمها میکوبیدند و در حال حاضر در راستای بهبود توسعه اقتصادی از دیگر رقبایشان سبقت میگیرند تا با ما مشارکت کنند، بازهم میگوییم که منافع ملی ما مهم خواهد بود.
سخنگوی دولت با اشاره به آمدن هیئتهای اروپایی در روزهای آینده به کشورمان تصریح کرد: هیئتهایی که از برخی از کشورهای اروپایی میآیند فقط اهداف خود را دنبال میکنند و از اقتصاد ایران به عنوان بازار کالاهای وارداتی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه ما از پذیرش این هیئتها سه خواسته داریم، تصریح کرد: یکی از خواستههای ما این است که به چه ترتیب میتوانیم سرمایهگذاریهای لازم را برای توسعه کشورمان در جهت اجرای برنامه اقتصادی با رشد 8 درصدی فراهم کنیم و این هیئتها چقدر میتوانیم از منابع آنها استفاده کنیم، همچنین از تکنولوژی آنها و اینکه در راستای اقتصاد مقاومتی برای ایجاد بازارهایی که برای صادرات کالاهای غیرنفتی هستند چقدر استفاده خواهیم کرد که این همان استمرار هستهای است که باید در اقتصاد داشته باشیم.
سخنگوی دولت اضافه کرد: ما از مردان اقتصادی انتظار داریم منافع ملی خود را تامین کنند و از آمدن هیئتها به ایران ذوقزده نشویم، منافع ما همواره در اولویت ماست و قدرت انتخاب داریم و نباید اقتصاد خود را بازار کالاهای وارداتی آنها کنیم، بنابراین باید منابع خارجی را به درستی مدیریت کرده و در جاهای اولویتدار سرمایهگذاری کنیم.
نوبخت درباره اینکه برخیها میگویند در تعاملات اقتصادی با دیگر کشورها بابک زنجانیهای دیگری نیز به وجود میآیند، اظهار داشت: عدهای تنازع درست میکنند، باید بگویم همه این موارد برای مسئولان ذیربط روشن است و قوه قضائیه با اینگونه مسائل برخورد خواهد کرد.
وی درباره اینکه آیا توافقنامه هستهای آیا به صورت لایحه به مجلس خواهد رفت، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در گذشته مصوبهای داشت که براساس آن رسیدگی این توافقنامه برعهده شورای امنیت ملی است و این شورا قطعا نسبت به ایفای این ماموریت اقدام خواهد کرد و دبیر این شورا حسب مورد نیاز گزارش خود را ارائه میکند و مجلس در این باره رایی نمیدهد و فقط گزارش ارائه میکند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی درباره شکایت رئیس دولت قبل از معاون اول رئیسجمهور اظهار داشت: پس از اینکه دولت یازدهم روی کار آمد، عدهای انتظار داشتند که ما اسناد دولت قبل را رو کرده و به دنبال مشاجره باشیم، اما همه اینها وقتگیر است و ما این سیاست را دنبال نکردیم، بنابراین خوشحال میشویم که مسئولیت این موارد را رئیس دولت قبل بپذیرد، چرا که در گذشته بابک زنجانی فساد مالی زیادی را به بار آورده بود و در جلسات مبارزه با مفاسد اقتصادی که هر هفته برگزار میشود، اطلاعات لازم از سوی کارشناسان و نمایندگانی که در این جلسه حضور دارند مخابره میشود و حتما همه این موارد در قوه قضائیه منعکس خواهد شد.
سخنگوی دولت درباره رونق بخش اقتصادی پس از تحریمها اظهار داشت: اولویتهای بخشهای اقتصادی مشخص شده است که برای توسعه کشور باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی و سیاستهای برنامه ششم توسعه اقدام کنند و هریک از دستگاهها نیز اولویتهای خود را مشخص کردند و برنامههایشان در مرحله نهایی شدن است.
نوبخت با اشاره به بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی اظهار داشت: با توجه به سرمایهگذاریهای صورت گرفته تا دیروز امکان سرمایهگذاری ناکافی بود و ما امکان استفاده از همه ظرفیتها را نداشتیم، اما حالا از نیروهای تحصیلکرده و آماده به کار زودتر استفاده خواهیم کرد و طی برنامه ششم توسعه در جهت افزایش اشتغال و استفاده از ظرفیت ارزشمند آنان تلاش خواهیم کرد.
وی با اشاره به برخورد با خاطیان سیلاب اخیر در کشور اظهار داشت: از سوی وزارت کشور و سازمان مدیریت برنامهریزی کارگروهی تعیین شده است تا تمام فرآیند این رخداد را بررسی کنند و اگر قصوری وجود داشت، آنرا مشخص خواهند کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به سفر فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه به کشورمان اظهار داشت: ما در حال حاضر با اقبال حضور هیئتهای خارجی در ایران مواجه هستیم و عدهای با نگاه دلسوزانه میگویند نباید با کشوری مانند فرانسه ارتباط داشته باشیم. ما در زمینه حمل و نقل هوایی مشکلاتی داریم و ایرباس فرانسه نیاز کشور را تامین میکند و رقیب آن بوئینگ است، آیا شما فکر میکنید این سیاست معقولی است که باید به شرایط جدید تحریم فکر کنیم؟ نگرانیهای برخی از افراد قابل تحمل است، وقتی حاکمیت یک کشور در ارتباط با توسعه اقتصادی نظر دارد، قطعا این افراد باید خودشان را با آن منطبق کرده و به منافع مردم فکر کنند و تمام هم و غم ما نیز سربلندی ملت ایران است.
سخنگوی دولت درباره آخرین خبرها درباره دکلهای نفتی اظهار داشت: دستگاههای نظارتی در حال پیگیری هستند، در جلسه گذشته سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی یکی از دستگاههای نظارتی گزارش ریزی را ارائه دادند و اگر نهایی شود اطلاع رسانی خواهد شد.
نوبخت در پایان با انتقاد از رئیس رسانه ملی پیرو پخش برنامههای مذاکرات هستهای خاطرنشان کرد: ما جز اجرای قانون به آنچه که رسانه ملی زیرنظر سه قوه اداره میشود انتظار دیگری نداریم و باید رسانه ملی از نگاه سلیقههای سیاسی اجتناب کند و امید داریم که در آینده در ارائه برنامههای مفید و ارزشمند موفق باشیم.
انتهای پیام/