به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران از ساری، عباس کشاورز درجلسه هم اندیشی مسئولین وفعالان برنج درموسسه برنج مازندران به بیان مشکلات موجود در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: کشاورزی یک بخش اقتصادی بوده و در صورت عدم توسعه نمی تواند پایدار بماند.
وی افزود : متاسفانه طی یک دهه گذشته افزایش تولید محصولات کشاورزی در کشور به فراموشی سپرده شده و این امر موجب شده تا کشاورزان نتوانند با شرایط اقتصادی موجود در کشور همگام باشند و در نتیجه پایداری کشاورزی به خطر افتاده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به موضوع برنج اشاره نمود و ضمن تاکید این مطلب که با توجه به شرایط موجود، تولید برنج باید مختص به 2 استان مازندران و گیلان باشد، بیان نمود: در تولید برنج 2 نکته وجود دارد که یکی سرانه پایین اراضی شالیزاری و در نتیجه پایین بودن درآمد کشاورزان فعال در این بخش و دیگری رقابت ارقام کیفی سنتی با ارقام جدید می¬باشد.
وی اشاره کرد : در همه محصولات کشاورزان به دنبال ارقام جدید می باشند، حتی در استان مازندران نیز در سایر محصولات از قبیل مرکبات و صیفی¬جات این مساله مشهود است و این در حالی است که در برنج رغبت زیادی به استفاده از ارقام پرمحصول و جدید وجود ندارد و این معضل باید توسط متخصصان امر ریشه¬یابی شده و جهت رفع آن اقداماتی صورت بگیرد.
معاون امور زراعت وزارت کشاورزی عنوان داشت : در بخش تولید برنج با توجه به تک محصولی بودن آن قابلیت مانور کشاورزان محدود می باشد و جهت پایداری در تولید برنج باید به دنبال محصولات جایگزین(آلترناتیو) بود.
معاون وزیر کشاورزی در پایان به طرح خوداتکایی برنج اشاره کرده و بیان نمود : با توجه به اینکه در قانون جدید تنظیم بازار محصولات کشاورزی به وزارت کشاورزی سپرده شده است، امیدواریم که با افزایش تولید و نیز کاهش هدررفت برنج در هنگام تولید، تبدیل و حتی هنگام مصرف، کشور تا حد امکان از واردات این محصول استراتژیک بی¬نیاز شده و تولیدکنندگان موفق با ثبت برند خود بتوانند بخش اعظم نیاز مردم به برنج سالم را مرتفع نمایند.
عرفانی رییس معاونت برنج در مازندران هم با اشاره به سابقه موسسه برنج در مازندران به عنوان بزرگترین تولید کننده برنج در کشور، به نقش موسسه برنج مازندران در افزایش تولید برنج در را بسیار کلیدی دانسته و بیان داشت : افزایش عملکرد برنج در واحد سطح که طی چند دهه گذشته حاصل شده، نتیجه تلاش محققان و همکاری آنان با بخش اجرایی می باشد.
وی به عنوان مثال بیان نمودند که فقط افزایش تولید برنج طی 20 سال گذشته توانسته نیاز بیش از 65 میلیون نفر را در کشور برآورده کند، که این امر ناشی از کشت ارقام پر محصول معرفی شده توسط معاونت موسسه برنج در استان مازندران می¬باشد.
رییس معاونت برنج در مازندران با اشاره به ظرفیت بالایی که در مازندران وجود داردعنوان داشت : در صورت مهیا شدن شرایط مطلوب و فراهم نمودن امکانات مورد نیاز، علی الخصوص امکانات مورد نیاز جهت تولید بذر خالص و همچنین تجهیز آزمایشگاه¬های موجود، موسسه برنج مازندران بتواند جوابگوی مشکلات موجود در بخش برنج باشد و به نحو مطلوبتری به ارایه خدمات بپردازد.
انتهای پیام/ز