گفتنی است، کارشناسان دانشگاه هاوایی با مطالعه آلودگی موجود در سواحل شنی و ماسهای این سلسله جزایر دریافتهاند میزان بسیار خطرناک و بیش از حد مجاز انواع میکروبها و میکروارگانیسم های خطرناک، همینطور فضولات انسانی و حیوانی در این سواحل وجود دارد و تماس پا بدون کفش با آنها و یا حتی دراز کشیدن بدون محافظ بر روی شن و ماسه و یا حتی بازی با شن و ماسه میتواند موجب سرایت آلودگی به بدن شود.
این باکتری ها، میکروب ها و عوامل بیماری زا میتوانند سبب معده درد، اسهال، استفراغ و سایر عفونتها و بیماریهای مزمن شوند.
کارشناسان میزان عوامل بیماری زا ، انگل، باکتری ، قارچ و میکروبها در سواحل را 100 برابر میزان این مواد در آب دریاها و اقیانوس ها برآورد کردهاند.
قرار گرفتن در معرض ساحل و آب آلوده به فضولات و فاضلاب صنعتی میتواند سبب طیف وسیعی از بیماری های دستگاه گوارش، مشکلات تنفسی و خارش پوست شود.
کارشناسان با بررسی نمونههای جمعآوری شده از سواحل آبی هاوایی یکی از مشهورترین مکانهای طبیعی گردشگری در دنیا انواع باکتریها را مشاهده کردهاند و اعتقاد دارند ساحل هر دریا باکتریها میکروبهای بومی آن منطقه است.
کارشناسان با نمونه برداری از شن و ماسه باکتریهای موجود در روده انسان را در نمونه ها مشاهده کردهاند و اعتقاد دارند آب دریا میتواند باکتری ها را به ساحل منتقل کرده و این باکتریها تا زمان مهیا بودن شرایط زنده ماندن به رشد خود ادامه دهند.
یافتههای این محققان در مجله علم و تکنولوژی محیط زیست منتشر شده است.
بر همین اساس پزشکان به افراد دوستدار سفرهای دریایی هشدار می دهند از تماس بدون محافظ با سطح شن و ماسه تا حد امکان اجتناب کنند و یا پس از تماس با این مواد حتما استحمام کنند و البسه خود را تعویض نمایند.
کودکانی که به بازی با شن و ماسه علاقمند هستند باید از شن و ماسه تمیز استفاده کنند.
همچنین سالمندان، زنان باردار و افراد دچار ضعف ویا نقصان سیستم ایمنی باید تا حد امکان از شن در سواحل شن و ماسهای اجتناب کنند.
انتهای پیام/