"حسین عابدینی" در گفت و گو با خبرنگار
سیاست خارجی گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران در خصوص تاکید فابیوس بر نقش ایران در استقرار صلح در خاورمیانه اظهار داشت: موضع گیری مقامات فرانسوی از دو منظر قابل بررسی است،چرا که سیاستشان در قبال ایران قبل و بعد از مذاکرات متفاوت شده است.
این کارشناس سیاست خارجی گفت: فرانسه در دوران مذاکرات نقش پلیس بد را ایفا می کرد و دیدگاه رژیم صهیونیستی و ارتجاع عرب به رهبری عربستان سعودی را دنبال می کردند و سخنگوی ارتجاع عرب و رژیم صهیونیستی بودند .
وی در ادامه اظهار داشت: بعد از جمع بندی مذاکرات دیدگاه مقامات فرانسوی نسبت به ایران متفاوت شده و موضع مقامات فرانسوی در دوران گفتگو ماهیت شگردهای مذاکراتی داشت تا بتوانند طرف ایرانی را تحت فشار قرار دهند و از این طریق امتیازهای بیشتری را دریافت کنند.
عابدینی تاکید کرد: دولت فرانسه بعد از جمع بندی مذاکرات به این نتیجه رسید که برای اینکه از قافله عقب نماند مجبور است به برخی از واقعیتها تن دهد و آن واقعیت این است که ایران نقشی تعیین کننده در معادلات منطقهای و بین المللی دارد.
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: فرانسویها به دلیل دخالتهای چند دهه گذشتهشان به ویژه در حوزه لبنان و سوریه بیش از دیگران می دانند جایگاه ایران در حل و فصل معادلات منطقهای بسیار والا است و نمی توانند نقش مثبت و نفوذ معنوی ایران در معادلات منطقهای را نادیده بگیرند.
وی گفت: صحبتهای مثبت وزیر امور خارجه فرانسه درباره ایران بعد از مذاکرات، بیانگر اعتراف دیرهنگام به قدرت منطقهای و نفوذ معنوی کشورمان است.
عابدینی در خصوص اظهارات رئیس جمهور فرانسه مبنی براینکه نوع میزبانی از فابیوس برآورد ما از رفتار ایران در قبال فرانسه است،تصریح کرد: اینکه رئیس جمهور فرانسه از وزیرش حمایت کرده موضوعی کاملا منطقی است اما اینکه ایران چگونه با هیئتهایی که به ایران سفر می کنند، رفتار کند موضوعی داخلی است.
این کارشناس سیاست خارجی افزود: مقامات ایران با کشورهای مختلف بر اساس سابقه و نوع تعاملی که با دولتمان داشتهاند، برخورد می کنند نه اینکه تحت تاثیر صحبت دیگران باشند.
وی اظهار داشت: ایران همواره در راهبردهایش در قبال تقویت روابط با کشورهای همسایه و منطقه و حتی کشورهای دوردست، سیاستی اصولی را دنبال می کند و در چارچوب سیاستهای کلانی که دارد روابطش با کشورهای مختلف را تنظیم می کند.
عابدینی تاکید کرد: ایران نیازی به سفارش دیگران ندارد و برای گسترش و تعمیق روابط با کشورهای مختلف و تنظیم روابط سیاسی واقتصادی با ممالک مختلف بر اساس یک برنامه کاملا خردمندانه و عقلانی برخورد می کند.
این کارشناس بیان کرد: فرانسویها نمی توانند قدرت ایران را نادیده بگیرند چرا که کشورمان قدرت پر نفوذی است و آمد و شدهای دیپلماتیک نشان می دهد که تمام کشورها نیازمند برقراری روابط با ایران هستند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کشورهای اروپایی علی رغم اینکه در مقطعی تحت فشارهای آمریکاییها و لابیهای قدرتمند و پر نفوذ سیاسی یا مالی چون عربستان سعودی برخی واقعیتها در خصوص ایران را نادیده گرفتند،اما به مجرد اینکه خردگرایی حاکمیت یابد تمایل دارند تا با ایران رابطه برقرار کنند.
انتهای پیام/