امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره انتخاب و لیست جدید کابینه دونالد ترامپ اظهار کرد: این افراد لیست اولیه ترامپ هستند و البته مارک روبینو برای وزارت خارجه هنوز رسما معرفی نشده است. اما تنها ۲ یا ۳ نفر را شخص ترامپ معرفی کرده یکی رئیس کارکنان کاخ سفید و یکی هم نماینده آمریکا در سازمان ملل و دیگری هم مسئول اداره مهاجرت است.
وی درباره نگاه این افراد در حوزه سیاست خارجه گفت: این افراد که معرفی شدهاند، شاخصترینشان و کسی که موضوع آشکار ضد ایرانی دارد لیزا استفانیک است که نماینده کنگره بوده و عضو مجلس نمایندگان است.
وی ادامه داد: استفانیک نفر چهارم رنکینگ حزب جمهوری خواه در مجلس نمایندگان است و یکی از سوابق او هم آن است که تعدادی از رئسای دانشگاهها را در مجلس نمایندگان برای برگزاری راهپیمایی حامیان فلسطین علیه رژیم صهیونیستی مورد حمله قرارد داده که در انتها منجر به استعفای آنها شد.
ابوالفتح گفت: وی مواضع ضد ایرانی و تندی هم دارد و چند روز پیش در توییتی اعلام کرد که باید فشار حداکثری را نسبت به ایران داشته باشیم. البته ترامپ و تیمش معتقد هستند که بایدن فشار حداکثری را روی ایران اجرایی نکرده است. در حالی که این گونه نبود و تحریمی نبود که بایدن برای ایران در نظر نگیرد.
به گفته این کارشناس مسائل بین الملل تیم ترامپ البته اکنون میخواهد در رقابتهای خود عنوان کنند که بایدن با ایران همراهی کرده که اصلا این گونه نیست. اگر این فشارها اثری نداشته از ناتوانی آنها بوده نه از نخواستن آنها و اگر میتوانستند بیشتر هم تحریم میکردند.
وی ادامه داد: البته تیمی که اکنون میآید تیم ترامپ است و انتظار غیر از این هم نباید از تیم او داشت. هر کسی را معرفی کند مواضع ضد ایران، چین و روسیه دارد و این موضع کاملا طبیعی است.
وی افزود: این افراد که معرفی شده اند توسط سنا به راحتی رای میآورند. اکنون میک روبینو گمانه زنی است و حتمی نشده است، اما رویکرد ترامپ کاملا در سیاست خارجه مشخص است و او بارها گفته که چه میخواهد. او گفته به ایران میخواهد سخت بگیرد و فرصت نداشتم ایران را دوره اول ریاست جمهوری خودم وادار به تسلیم کنم، اما این بار حتما به دنبال تسلیم ایران هستم و با چین هم که میخواهد جنگ تجاری را بار دیگر راه بیاندازد.
وی تاکید کرد: درباره روسیه، اما ترامپ خود تمایلاتی دارد با پوتین ارتابط نزدیکی داشته باشد، اما ساختار هیئت حاکمه آمریکا خیلی اجازه مانور هم به رئیس جمهور نمیدهد و بنابراین افرادی که میآیند مشخص است که چه سیاستی دارند.
ابوالفتح در انتها گفت: سیاست خارجه کنونی آنها کاملا مشخص است که علیه چه کشوری است و در کنار چه کشوری قرار خواهند گرفت. آنها علیه ایران و چین و کوبا و ونزوئلا هستند و به نفع اسرائیل، اوکراین، ژاپن و کره اقدام میکنند. طبیعی است کسانی که عهده دار چنین سمتهایی میشوند مواضعشان درباره دوستان و دشمنان آمریکا به چه شکلی است.
وی افزود: انتظار نداریم که وزیر خارجه جدید آمریکا با دشمنان آمریکا دوست باشد. نرمترین مواضع را تیم بایدن داشتند که بودند که وقتی به قدرت رسیدند علیه ایران کم نگذاشتند و از تیم ترامپ که اصلا نباید انتظار دوستی داشته باشیم.