به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه گفت: بیش از دوازده میلیون نفر در سوریه به کمکهای انساندوستانه و معیشتی نیاز دارند.
شورای امنیت در جلسه روز سه شنبه خود، بیانیهای با موضوع تهدیدهای ناشی از اقدامات تروریستی ضد صلح و امنیت بینالمللی صادر کرد.
نماینده چاد که کشورش مطرح کننده این موضوع در شورا امنیت بود، در سخنانى کوتاه، با اشاره به اعلام همبستگى بوکوحرام با داعش و گسترش حملات بیرحمانه و خشونت بار آنان گفت: هرچند بوکوحرام از لحاظ نظامی ضعیف شده، ولی کاملا ریشه کن نشده و از بین نرفته است.
شریف مهمت زان افزود: این متن اجازه ادامه تلاشها برای تشکیل نیروی مشترک چند ملیتی برای مقابله با بوکوحرام را قادر میسازد.
وی تصریح کرد: بوکوحرام همچون داعش تهدید بزرگی برای صلح و امنیت جهانی است و کشورهای افریقأی نباید به تنهائی بار مبارزه با این گروه تروریستی را به دوش بکشند.
بر اثر قساوت و فعالیتهای تروریستی بوکوحرام شمار کشته شدهها به بیش از ده هزار نفر میرسد و بیش از یک و نیم میلیون نفر در کشورهای خود آواره و دویست و بیست هزار پناهجو به کشورهای همسایه گریخته اند.
در ادامه این جلسه، گزارشی از روند اجرای قطعنامههای انساندوستانه در سوریه توسط استیون اوبراین معاون دبیرکل در امور انساندوستانه ارائه شد.
معاون دبیرکل در امور انساندوستانه این گزارش ماهیانه را با ماههای قبل، متفاوت ندانست و گفت: آنچه که در ماه مارس سال 2011 میلادی به اسم ناآرامی و اغتشاش در سوریه آغاز شد، اکنون به یک جنگ و شکست کامل در حفظ جان غیرنظامین تبدیل شده است.
استیون اوبراین افزود: طبق گزارش هاى ماهیانه از روند اوضاع انسانی در سوریه، طرفین درگیری به تعهدات بینالمللی در حفظ جان و امنیت غیرنظامیان در درگیریهای مسلحانه پایبند نبوده اند.
وی تصریح کرد: امروزه دوازده میلیون و دویست هزار نفر محتاج کمکهای معیشتی و بشردوستانه هستند.
معاون دبیرکل ادامه داد: از آغاز درگیریها نزدیک به دویست و بیست هزار نفر کشته شده اند و عامل اصلی آن بمبارانهای نامتعارف و نامتناسب در مکانهای شلوغ و عمومی است.
استیون اوبراین با اشاره به کشته شدن هفتاد و هفت امدادگر گفت: در ماه گذشته چهارده مکان درمانی و بهداشتی مورد حمله از جمله حمله هوایى توسط طرفین درگیری قرار گرفته اند.
وی با اشاره به بیش یک میلیون نفر آواره در سال 2015 میلادی تصریح کرد: در مجموع بیش از هفت میلیون و ششصد هزار نفر در سوریه آواره شده اند.
معاون دبیرکل همچنین شمار ثبت شده پناهجویان سوری در کشورهای همسایه را بیش از چهار میلیون نفر اعلام کرد و گفت: جامعه جهانی باید از کشورهای همسایه که بار مسئولیت پناه دادن به این پناهجویان را تحمل می کنند، پشتیبانی کند.
استیون اوبراین با اشاره به تامین شدن تنها بیست و هفت درصد از بودجه لازم برای برنامه کمک به سوریه اعلام کرد: هشتاد درصد جمعیت سوریه زیر خط فقر و سختترین اوضاع معیشتی زندگی می کنند.
وی در خصوص کمکهای بشردوستانه به مردم سوریه توضیح داد: کمکهای غذایی به پنج میلیون و هشتصد هزار نفر در ماه توسط سازمانهای غیردلتی و انساندوستانه ادامه دارد، ولی همچنان چهار میلیون و ششصد هزار نفر در محلاتی زندگی می کنند که کمک رسانی به آنان دشوار است.
معاون دبیرکل در امور انساندوستانه در پایان با گلایه از بیتوجهی طرفین درگیری به در خواستهای شورای امنیت و جامعه جهانی برای حفظ جان و امنیت غیرنظامیان گفت: اکنون یافتن راه حل سیاسی برای خروج از این بحران از همیشه ضروری تر است.
پس از این جلسه، رایزنی و بحث میان اعضاى شوراى درباره این موضوع به صورت غیرعلنی ادامه یافت.
انتهای پیام/