به گزارش
خبرنگار حوزهدنیای ارتباطات گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ،شبکه ملی اطلاعات پروژه ای که چند وقتی است در کشور مطرح شده، قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه کامل شود. به گفته مسئولان ارتباطات با اجرای این شبکه در داخل کشور 80 درصد نیازهای مردم از شبکه داخلی و با سرعت بالا تامین می شود.
می توان گفت طرح شبکه ملی اینترنت در کشور ما از اواخر سال 1384مطرح شد ومهمترین دلیل پیاده سازی این شبکه درآن سال کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت اعلام شد.در سال 1385 قرار شد پروزه اینترنت ملی در مرکز تحقیقات مخابرات ایران انجام شود.در سال 1386 نیز همین موضوع تکرار شد واین بار برنامه های عملیاتی راه اندازی وبهره برداری اینترنت ملی در سال های 1386 تا 1388 در هیات وزیران تصویب شد.
اما شبکه ملی اینترنت در سال 1389 با نام جدید شبکه ملی اطلاعات به صورت جدی تر مطرح شد به طوری که کلیات موضوع در ماده 46 برنامه پنجم توسعه مطرح شد.
پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و اینکه آیا تاکنون این پروژه در کشور اجرا شده است یانه یکی از موضوعاتی است که همواره مطرح بوده و واعظی وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات نیزدر مراسم رونمایی از پروژه توانا در سال جاری از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات وتامین 35 درصد اطلاعات از داخل کشور خبر داد.
همچنین روز گذشته جهانگرد معاون وزیر ارتباطات در مراسم تفاهمنامهای میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و مرکز توسعه آموزش فاوای آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد (UN- APCICT)که به منظور ارتقاء سطح آموزش ICT در کشور به امضاء رسید در خصوص وضعیت شبکه ملی اطلاعات در کشور اظهار کرد:بر اساس تعریف شورای عالی فضای مجازی و قانون برنامه پنجم، لازم است که در ایران شبکهای در حوزه ارتباطات ایجاد شود که این شبکهی پرظرفیت اینترنت امکان دسترسی به دیتا را فراهم کرده و صددرصد ظرفیت مسیردهی به تقاضاهایی که مبدا و مقصد آنها داخل کشور است را تامین کند.
وی افزود: وقتی میخواهیم تولید یا انتقال داده را در درون کشور دنبال کنیم بهتر آن است که از شبکهای استفاده شود که اطلاعات در داخل کشور محفوظ مانده و به خارج از کشور منتقل نشود. خوشبختانه این ویژگیها در طراحی شبکه ملی اطلاعات لحاظ شده و اخیرا با افزایش امکانات فنی امکانی ایجاد شده است که مسیریابی ترافیک در داخل کشور انجام شده و در حوزه تبادلات بینالملل نیز اشراف وجود داشته باشد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین اظهار کرد: طبق قانون برنامه پنجم توسعه لازم است که با ایجاد شبکه ملی اطلاعات، ترافیک پرظرفیت برای 60 درصد خانوارها و صددرصد کسب و کارها ایجاد شود که طبق برنامه ما مسوول طراحی این موضوع بودیم و اجرای آن طبیعتا در بخشهای دیگری مانند شرکت ارتباطات زیرساخت و یا شرکتهای PAP دنبال خواهد شد.
وی همچنین گفت:تاکنون در برخی شهرها و استانهای کشور امکانات فنی فراهم شده است اما به طور کلی در تمام دنیا وقتی از شبکههای اطلاعاتی استفاده میشود معمولا 60 تا 70 درصد نیازهای داخلی مردم در خود کشور مدیریت میشود و 20 تا 30 درصد نقل و انتقالات نیز که به بخش بینالملل اختصاص دارد در شبکههای بهینهسازی شده صورت میگیرد.
انتهای پیام/