به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سایت Phys.orj موسسه مواد ابررسانا و الکترونیک راهی برای ساخت دستگاه ذخیره انرژی کم وزن، تاشو و انعطاف پذیر یافتند که ساخت باتریهای نسل بعد را فراهم میکند به خصوص باتری هایی که نیروی الکترونیک های پوشیدنی و دستگاههای پزشکی قابل کاشت را تامین میکند.
محققان با توسعه دستگاههای ذخیره سازی مینیاتوری رو به رو هستند که همانند باتری و ابر خازنها، ابعاد بزرگی نداشته باشند. آنها در تلاشاند بدانند چگونه سطح باتری را برای ذخیره بیشتر انرژی افزایش دهند بدون اینکه ابعاد آن بزرگتر شود.
Monirul Islam دانشجوی دکترا این موسسه معتقد است، در بین دستگاههای الکترونیک مدرن، وسایل قابل حمل هیجان انگیزترین هستند اما بزرگترین چالش آن ذخیره سازی اطلاعات در حجمی کوچک است.
گروه دانشجویان دکترا به رهبری Konstantinov رئیس بخش ذخیره سازی Uow ساختاری سه بعدی را توسعه دادند که از سه جز گرافن، پلیمر رسانا و نانو لولههای کربنی تشکیل شده است.
ماده شگفت انگیز گرافن از لایه نازک تک اتمی گرافیت تولید میشود که به علت عملکرد بالای الکترونیکی و مقاومت مکانیکی، مورد مناسبی محسوب میشود. در تئوری، اگر بتوان نوعی اسکلت کربن تولید کرد، یک سطح بسیار عالی برای ذخیرهی انرژی خواهیم داشت و اگر بتوان لایههای کربن را به طور محسوس جدا کرد، میتوان از هر دو سطح برای تجمع انرژی بهره برد.
اما مشکل اصلی ساخت این اشکال سه بعدی در واقعیت است.
گرافن در حالت مایع با پلیمر رسانا ترکیب شده و به حالت جامد بر میگردد سپس نانو لولههای کربنی به دقت بین لایههای گرافنی قرار گرفته و تشکیل مواد ابر خازن با ویفرهای نازک را میدهد.
Islam گفت: چالش واقعی چگونگی جمعآوری این سه جزء با بهترین فضاست و نسبت مناسب اجزا برای به دست آوردن ترکیبی با عملکرد ذخیره سازی انرژی بالا از دیگر چالشها به حساب میآید.
انتهای پیام/