به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، انوشیروان محسنی بندپی رییس سازمان بهزیستی روز دوشنبه در نخستین نشست علمی وتخصصی مشاوران امور زنان و خانواده سازمان بهزیستی که امروز برگزار شد با اشاره به اینکه کمتر از 10 درصد زنان اعتیاد دارند اظهار کرد: 9 درصد این معتادین برای ترک اعتیاد باید به بهزیستی مراجعه کنند؛ این در حالی است که فقط چهار تا پنج درصد این افراد برای ترک اعتیاد خود به سازمان بهزیستی مراجعه می کنند.
وی از راه اندازی مرکز ترک اعتیاد برای مادران معتاد خبر داد و تصری کرد: مرکز ارتقا یافته ترک اعتیاد برای زنان معتادی که فرزندانشان با آنان زندگی می کنند در شرق تهران راه اندازی می شود.
رییس سازمان بهزیستی یکی از علل مراجعه کمتر زنان معتاد به بهزیستی برای ترک اعتیاد را ناشی از برخی باورهای غلط برشمرد و گفت:سازمان بهزیستی کشور باید در این باره مداخلات موثر کارشناسان زن را افزایش دهد به طوری که به جای مراجعه زنان معتاد برای ترک اعتیاد کارشناسان به آنان مراجعه کنند.
رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه زنان، 80 درصد تماس گیرندگان با خط ملی اعتیاد هستند گفت:این زنان، کسانی هستند که قصد دارند فرزند، همسر یا یکی از بستگان خود را ترک دهند که این نشان می دهد مسوولیت پذیری زنان از مردان بیشتر و نقش محوری آن ها در اجتماع غیرقابل انکار است.
وی ادامه داد: برای تحقق توسعه اجتماعی، تسریع در فرآیند توسعه اقتصادی و تحقق عدالت اجتماعی، به مشارکت فعال و موثر همه آحاد جامعه به خصوص مشارکت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور نیاز است.
بندپی با بیان اینکه محور توسعه در هر کشوری انسان است اضافه کرد: میزان استعدادها، خلاقیت ها و نبوغ، توسعه یافتگی یا عقب ماندگی کشور ها را مشخص می کند و کشوری در همه ظرفیت ها بهره مند است که در ریل توسعه قرار گیرد.
محسنی بندپی، وضعیت دو شاخص آموزش و سلامت در کشور را خوب ارزیابی کرد و گفت: وقتی زنان پس از پیروزی انقلاب شرایط را فراهم دیدند به دنبال ارتقای آموزشی، فکری و مهارتی خود رفتند؛ از این رو امروز شاهدیم که 59درصد پذیرفته شدگان کنکور را زنان و 41درصد را مردان تشکیل داده اند و این امر، نشان از رشد انگیزه در میان زنان است.
وی یاذآور شد: دو شاخص توانمندی سیاسی و فرصت و مشارکت در بحث اقتصادی به تصمیم سازان و برنامه ریزان بر می گردد که متاسفانه امروز شاهدیم زنان و دختران به خاطر عدم وجود ابزار های قانونی در مکان هایی فعالیت می کنند که فاقد بیمه و امکانات هستند.
رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: امروز شاهدیم بسیاری از زنان شاغل، فاقد بیمه درمان هستند مثلا پرستارانی در مراکز خصوصی فعالیت می کنند که از بیمه های درمانی برخوردار نیستند و در صورت اعتراض به این مساله از کار اخراج می شوند.
وی ادامه داد: دو سوم کار خانه و خانواده را زنان، عهده دار هستند در حالی که در درآمدها فقط یک درصد و در مالکیت یک صدم درصد مشارکت دارند.
بندپی گفت: متاسفانه در دولت نهم و دهم از ساعات کاری نیروی انسانی به درستی استفاده نشد و به بهانه افزایش بهره وری، زمان فعالیت به بعد ازظهر و شب کشانده شد اما از آن جا که زنان باید در این ساعات به نقش آفرینی اصلی خود در خانواده می پرداختند، نتوانستند از پست های بالای مدیریتی برخوردار شوند که همین عدم حضور در ساعات غیرکاری دلیل آن بود.
انتهای پیام/