طرح انتقال پایتخت سیاسی کشور که حدود 2 سال پیش در مجلس تصویب شد، با اعتراض برخی نمایندگان و وزارت راه سرانجام دیگری پیدا کرده است.

طرحی که در نیمه‌ راه تغییر مسیر داد/انتقال پایتخت منتفی شدبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سارا خالقی؛ نمایندگان خانه ملت روز سه‌شنبه 3 دی‌ماه 1392 با به تصویب رساندن طرح انتقال پایتخت سیاسی از کلانشهر تهران، دولت را موظف به انجام این کار کردند.

شهر تهران سال‌های سال به عنوان پایتخت و یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای ایران محسوب می‌شد تا اینکه در سال 1364 بحث انتقال پایتخت از تهران به مکانی دیگر برسر زبان‌ها افتاد. اما با توجه به شرایط آن زمان کشور، این طرح مسکوت ماند.

موافقان این طرح دلایل خود را برای انتقال پایتخت، تمرکز زدایی، تقسیم عادلانه امکانات و مهمتر از همه حل مشکلات و معضلات شهر تهران عنوان کردند، اما مخالفان با پرسش‌هایی همچون مکان پایتخت بعدی و نحوه انتقال آن طرح انتقال پایتخت را ناشدنی قلمداد می‌کنند.

براین اساس، طبق تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت موظف است حداکثر ظرف 2 سال با بررسی‌های کارشناسی مکان پایتخت بعدی را معرفی کند.

بعد از تصویب طرح انتقال پایتخت سیاسی کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور از نگاه موافق رئیس‌جمهور با اصل این طرح خبر داد و گفت که تقریبا از 20 سال پیش این موضوع از سوی وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی مورد مطالعه قرار گرفته است.

اگرچه وی ابعاد مالی را در این طرح مفقودشده اعلام کرد و در ادامه افزود: مجلس نمی‌تواند درباره عواقب مالی آن به صورت کلی نظر دهد و دولت نیز در این باره دچار مشکلاتی است.

در این راستا "علیرضا خسروی" نماینده سمنان و عضو کمیسیون عمران مجلس انتقال پایتخت سیاسی را امری اجتناب‌ناپذیر قلمداد کرده و اظهار کرد: فروش برج‌های وزارتخانه‌ها در استان تهران می‌تواند بخشی از هزینه‌ها را تامین کند.

اما "پیروز حناچی" معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی در ابتدای مردادماه طی مصاحبه‌ای با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی طرح انتقال پایتخت را به دلیل مشکلات اجرایی و موانع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقی ندانست و اعلام داشت که این طرح اجرا نخواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد: انتقال پایتخت سیاسی طرحی نیست که بتواند مشکلات کلانشهرها را حل کند، بلکه پیش‌بینی می‌شود با انتقال پایتخت مشکلات کلانشهرها سرجای خود بماند و تنها حاکمیت سیاسی جای خود را تغییر می‌دهد.

حناچی انتقال پایتخت را آخرین گزینه برای حل مشکلات کلانشهرها دانست و گفت: در جلسات مشترکی که با نمایندگان داشته، اکثر نمایندگان کمیسیون شوراها این موضوع را پذیرفتند و مقرر شد، الزام انتقال پایتخت تبدیل به ساماندهی و آسیب‌شناسی کلانشهر تهران شود و الزام انتقال پایتخت از روی طرح برداشته شد.

"حسین طلا" نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در مورد انتقال پایتخت سیاسی تاکید کرد: هیچ الزامی به انتقال پایتخت نداریم و از دید بنده حتما پایتخت از تهران منتقل نخواهد شد.

حال با تمام این تفاسیر و با وجود تصمیم جدید خانه ملت مبنی بر ساماندهی و آسیب‌شناسی کلانشهر تهران باید دید آیا انتقال پایتخت سیاسی کشور به طور کامل منتفی خواهد شد؟ و اینکه وزارت راه و شهرسازی می‌تواند چاره‌ای برای مشکلات و معضلات این شهر بزرگ و تاریخی بیابد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Switzerland
مهدی کاظمی سایت شهرسازی وتوسعه
۱۴:۴۸ ۲۸ مرداد ۱۳۹۴
این تصمیم واقعا" جای تبریک دارد !! در سایت «شهرسازی وتوسعه »سالهاست پیشنهاد نادرست و حتی عبثء انتقال کلی یاجزئی بخشی از عمل کرد پایتخت را، نادرست مشکل افرین دانستیم . اکنون امیدواریم ؛ سایر پیشنهادهای نادرست ومسئله سازدیگر نیز با تعمق وبررسی بیشتر مورد تجدید نظرقرار گیرند . تا از مزید برعلت شدن طرحهای جاری در حد امکان کاسته شود !مشخصا" پیشنهاد ویاسیاست های شهری دیگری مانند : احداث شهرهای جدید بفاصله بیش ازده تا حداکثر پانزده کیلومتراز کلان شهرها که امروزه همه انها روی دست مانده اند!! صرف نظر ازاحداث حریم حول کلانشهرها ، بجای ان کمک به یگانگی« انتگراسیون» کلان شهرها باشهرهای درون منطقه کلان شهری شان . صرف نظر از پیشنهاد نادرست ومسئله ساز کاهش عرصه کلان شهر که ، در صورت عملی شدن موجب مشکلات زیادی خواهد شد . تجدید نظر در کلیه هدف گیری های طرحهای شهری جاری که باروندهای اقتصادی اجتماعی در وضع موجود، وِیا مرحله کنونی توسعه کشور ، در «تقابل » اند ، بجای ان ، اجرای سیاستهائی که باروندهای جاری بخصوص با روند کنونی جابجائی جمعیت درکشور در « تعامل» باشند .
Iran (Islamic Republic of)
علي
۰۱:۴۲ ۱۵ مرداد ۱۳۹۴
سلام.شاهرود شهري باصفاست و مي تواند بعد از زير ساخت ها مركز كشور شود البته بايد روي اين شهر كار كرد
Germany
جواد
۱۰:۴۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۴
شهر تهران شهر شلوغ ، پر از ماشين و ترافيك ، پر از دود و آلودگيهاي آب و هوايي و صوتي ، پر از انواع بيماري ها بخصوص اعصاب و روان ، شهر گراني
شهري كه ديگر در آن خبري از رودخانه ها و جويبارهاي قديم نيست و به جاي آن برج ها و ساختمانهاي مرتفع گرفتند
آخرین اخبار