معاون سابق وزیر خارجه آمریکا مدعی شد توافق هسته ای ایران دارای ایرادات و نواقص اساسی است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی روابط خارجی سنا، «رابرت جوزف،» معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی و امنیت بین الملل، در جلسه سنا، توافق هسته ای با ایران را دارای ایرادات و نواقص اساسی توصیف کرد. 

وی مدعی شد: «از نظر من این توافق هسته ای، 5 عیب اساسی دارد. اولین مورد، تائیدیه بی اثر و ناکارآمد است. اوباما خاطرنشان کرده است که برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام، بر مبنای اعتماد نیست، بلکه براساس نظارت و تائید است. ایران بارها در هر توافقی که امضا شده، تقلب کرده است. پیش بینی ها براساس تجربه بیست ساله این است که ایران اگر راهی پیدا کند، بار دیگر فریبکاری خواهد کرد.»

وی در ادامه ادعا کرد:«مسئله این است که بعید به نظر می رسید ایران فریبکاری را در جلوی روی ناظران بین المللی انجام دهد و این کار را بیشتر در اماکن اعلام نشده از جمله پایگاه های نظامی انجام خواهد داد.» 

وی در ادامه افزود: «برجام، راه ایران در تولید مواد لازم برای ساخت بمب اتم را مسدود نمی کند. این توافق، ظرفیت تسلیحات هسته ای ایران را نفی نمی کند، در حالی که این مسئله یکی از اهداف آمریکا در مذاکرات از مدت مدید بود.»

وی اضافه کرد: سومین نقص این توافقنامه، متلاشی کردن رژیم تحریم‌ها بود. حدود ده سال طول کشید که تحریم های اعمال شده علیه ایران، تاثیر خود را بر اقتصاد این کشور نشان دهد. حالا  که تحریم ها پایان می یابد و کار بسیار دشواری خواهد بود که بتوان بار دیگر آنها را بازگرداند.
 
این مقام سابق آمریکایی در ادامه گفت: چهارمین عیب این توافقنامه، زمان گریز هسته ای است که از دو تا سه ماه به دوازده ماه افزایش یافته است. درپایان محدودیت ها بر برنامه غنی سازی ایران، ما در وضعیت بسیار بدتری خواهیم بود و با ایرانی با قابلیت های بیشتر هسته ای مواجه خواهیم بود.

جوزف همچنین گفت: «پنجمین نقص این توافقنامه، در ارتباط با موشک های بالستیک است. آمریکا مسئله موشک‌های بالستیک را، که در ابتدا بخشی از مذاکرات بود، از آن خارج کرد. سئوالی که در اینجا مطرح می شود، این است که اگر توافق، واقعا راه ایران را به سمت ساخت تسلیحات هسته ای مسدود کرده است، چرا تهران همچنان به کار بر روی این سیستم پرهزینه تسلیحاتی که بدون کلاهک اتمی، کارایی ندارد، ادامه می دهد.»

وی ادعا کرد: با توجه به موارد و نواقض بالا می‌توان گفت که این توافقنامه ناکارآمد خواهد بود و فرض بر این است که آمریکا و جامعه بین المللی، به شواهدی مبنی تقلب ایران واکنش نشان خواهد داد، پیش از آن که ایران بتواند کلاهک های هسته ای خود را بر روی موشک های بالستیک سوار کند. هیچ کدام از این فرضیه ها، تحت بررسی دقیق ارائه نشده است. در نتیجه تهدید برای سرزمین آمریکا و هم پیمانان ما در ناتو از سوی یک ایران مجهز به تسلیحات هسته ای افزایش پیدا خواهد کرد.

وی مدعی شد: این تهدید نیز وجود دارد که کشورهای حاشیه خلیج (فارس)، به سمت اشاعه تسلیحات هسته ای بروند و این مسئله احتمال بروز یک جنگ در این منطقه را تشدید کند. در ادامه به چهار مورد از تبعات این استراتژی می پردازم. 
وی اعلام کرد: اولین مورد، برای من به طور شخصی دورنمای اشاعه تسلیحات هسته ای و موشک های بالستیک است.  یکی از نتایج افزایش قابلیت و نفوذ ایران این است که دیگر دولت های حاشیه خلیج فارس، ممکن است تصمیم بگیرند تا همانند ایران به ظرفیت قدرت در آستانه هسته ای دست یابند. 

جوزف مدعی شد: دومین پیامد این استراتژی،  این توافق در واقع رژیم بین المللی اشاعه نکردن سلاح هسته ای را تضعیف می کند. این مسئله می تواند اقتدار آژانس را تضعیف کند. 

جوزف در ادامه ادعاهای خود اعلام کرد: مورد سوم این است که ایران با میلیاردها دلار ناشی از رفع فوری تحریم ها و پول های هنگفتی که به سمت این کشور سرازیر می شود، به منابع بیشتری برای دستیابی به موشک های بیشتر دسترسی خواهند داشت، بیشتر از اسد ( رئیس جمهور سوریه) حمایت خواهند کرد و به فعالیت های تروریستی بیشتری دست خواهند زد. 

وی ادعا کرد: چهارمین مورد، احتمال افزایش بروز جنگ در منطقه در نتیجه این توافق هسته ای است. با افزایش ظرفیت های نظامی ایران و گزینه تسلیحات هسته ای که هر زمان لازم باشد به سمت آن خواهد رفت، این کشور رویکرد تهاجمی‌تری در منطقه در پیش خواهد گرفت. این وضعیت، متحدان آمریکا در منطقه را تضعیف خواهد کرد، شرایطی که به ضرر منافع ملی آمریکا خواهد بود. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار