گروه تروریستی داعش این روزها تمرکز خود را برای جذب چینی تبارهای ساکن مناطق شمال غرب این کشور متمرکز کرده اند.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از ایرنا ؛تکفیری های داعش که با نیرنگ های مختلف درصدد فریب ساکنان «اویغور» در استان «سین کیانگ» هستند، تلاش دارند تحت هر عنوان و با سوء استفاده از شرایط موجود، این افراد را جذب کرده و از آنان در راستای فعالیت های تروریستی خود استفاده کنند.
استان «سین کیانگ» چند سالی است محل فعالیت های گسترده جنبش موسوم به «ترکستان شرقی» است که چین آنها را جدایی طلب می نامد.
گروه های تکفیری نیز با علم به این مساله، در حال عضو گیری و گسترش فعالیت های خود در این منطقه هستند و همین موضوع نگرانی دولت چین را به دلیل کشیده شدن این منطقه به آشوب و ناآرامی در پی داشته است.
چین مدت ها است که نسبت به فعال شدن جنبش های تروریستی ترکستان شرقی در شمال غرب کشور هشدار داده و بارها نیز نگرانی خود را از این بابت اعلام کرده است.
پکن معتقد است «جنبش ترکستان شرقی» نه تنها در داخل چین دست به اقدامات تروریستی زده و تاثیرات منفی بر امنیت ملی و ثبات اجتماعی گذاشته، بلکه با تروریست های بین المللی همکاری کرده و امنیت و ثبات منطقه و جهان را تهدید کرده است.
این موضوع که در روزهای اخیر از سوی رسانه های چینی با بازتاب های زیادی همراه بود، از شرایطی که در حال وقوع است، به عنوان یک هشدار جدی نام برده شده و از همه ساکنان مناطق استان «سین کیانگ» خواسته شده هوشیارتر باشند.
از زمانی که بیش از 100 نفر از «اویغور»های ساکن استان «سین کیانگ» که به صورت غیرقانونی وارد تایلند شده و سپس از این کشور به چین مسترد شدند، دولت پکن تلاش کرد تا افکار عمومی را نسبت به اهداف گروه تروریستی داعش و دسیسه های آنها به خصوص در میان قوم «اویغور» آگاه سازد.
گزارش ها نشان می دهد که 10 میلیون «اویغور» در چین زندگی می کنند.
در همین ارتباط رسانه های گروهی و کارشناسان چینی از جمله تلویزیون مرکزی چین در روزهای گذشته بارها مطالب و تصاویری در این باره منتشر کرده و به مردم و اویغورها هشدار داده اند مراقب تحرکات گروه های تروریستی، به ویژه گروه داعش باشند.
روزنامه «گلوبال تایمز» چین اخیرا در گزارشی نوشت: ایغورهایی که عضو گروه داعش شده اند نه تنها یاد می گیرند چگونه عملیات تروریستی انجام دهند، بلکه ارتباطات خود را در سازمان های تروریستی بسط و توسعه می دهند. 
روزنامه چینی زبان «ژنمین ژیباو» نیز با استناد به منابعی در سازمان های امنیت سوریه، مجموع افراد قوم «ایغور» چین را که در گروه های تروریستی می جنگند، 300 نفر ارزیابی کرده است.
«وانگ گوا شیانگ» کارشناس آکادمی علوم اجتماعی چین در گفت و گو با تلویزیون مرکزی چین گفت: داعشی ها برای جذب فریب خوردگان چینی از دو روش استفاده می کنند. آنها ابتدا طعمه های خود را شناسایی و سپس نسبت به جذب و به تعبیری شکار آنها اقدام می کنند.
وی افزود: گروه های تکفیری اصولا به دنبال جذب دو گروه هستند. نخست افرادی که مشکلات مالی و اقتصادی دارند و دوم به سراغ کسانی می روند که با معضلات خانوادگی مواجه هستند.
دقیقا به خاطر داشتن این دو ویژگی از سوی مردم استان شمال غربی چین است که گروه های تروریستی موفق شده اند در بیشتر مواقع به اهداف خود در این منطقه دست یابند.
چین در راستای توافق بین المللی با برخی کشورهای از جمله تایلند، موفق شد اواخر ماه گذشته و به رغم مخالفت آمریکا و سازمان نظارت بر حقوق بشر، 109 اویغور را به کشور باز گرداند.
رسانه های دولتی چین تاکید می کنند که تقریبا 13 نفر از آنها قصد داشتند به سوریه و عراق بروند تا به داعش بپیوندند.
بازگشت این افراد به چین در حالی صورت می گیرد که در سپتامبر (شهریور - مهر) سال گذشته میلادی و همچنین در فوریه و ژوییه امسال (خرداد تا تیر ماه 94) مقامات اندونزی گروهی از اویغورها را به زندان طولانی مدت به اتهام فعالیت تروریستی محکوم کرد.
با این حال «چن جوانگ وی» معاون پلیس استان «سین کیانگ» می گوید : سران این مهاجران مجازات می شوند و کسانی که واقعا فریب خورده و اقدامی علیه کشور نکرده باشند، به تدریج آزاد و به زندگی عادی باز خواهند گشت.
«تونگ بیشان» از مسوولان ارشد وزارت امنیت عمومی چین نیز در سخنانی گفت: گروه های تروریست و افراطی جوانان را به دام می اندازند، آنها را شستشوی مغزی می دهند تا در راستای اهداف تروریستی پیکار کنند.
روزنامه «سین کیانگ دیلی» چین نیز روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: «به این مهاجران گفته شده بود لباس زیادی با خود بردارند و پس از ورود به تایلند کارت های شناسایی خود را دور بیندازند. آنها سپس به ترکیه رفتند تا از این منطقه برای پیوستن به تکفیری ها وارد عراق و سوریه شوند.
این نشریه نوشت: به این افراد گفته شده بود هر که را می توانند با تبلیغ به خود ملحق کنند، زیرا اگر این کار را نکنند وارد جهنم خواهند شد.
تلاش گروه های تکفیری داعش برای جذب نیرو از مناطق مختلف استان سین کیانگ و حتی نفوذ در این منطقه در حالی صورت می گیرد که قرار است این استان عمدتا مسلمان نشین نقش مهمی در طرح «یک کمربند - یک جاده» دولت چین داشته باشد.
طرحی که ظاهرا به مذاق «ایغور»ها خوش نیامده و آنان معتقدند با اجرای آن شرایط سنتی زندگی شان دستخوش تغییر و تحولات اساسی می شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار