وی در خصوص علل بروی این لکها بر روی دندان اظهار کرد: علت تغییررنگ در مینای دندان مربوط به عواملی است که در زمان تشکیل مینای دندان و در واقع قبل از رویش خود دندان بروز می یابند.
این دندان پزشک در ادامه تأکید کرد: هیچ عامل دیگری نمیتواند تغییر رنگی در مینای دندان ایجاد کند مگر اینکه تغییر سطحی باشد.
ظفرمند با اشاره به این که مواد غذایی دارای رنگ دانه هستند و مسواک زدن به صورت اشتباه باعث ماندگاری این رنگدانهها بر روی دندان میشوند، تصریح کرد: عواملی که باعث این تغییررنگ سطحی در مینای دندان می شوند ممکن است در اثر اختلال در تشکیل مینای دندان باشد که در آن صورت هیپوپلازی مینایی ایجاد می شود که مروبط به اختلال تکاملی دندان است.
وی افزود: عواملی بیرونی هم هستند که باعث ایجاد اختلال در روند شکل طبیعی مینای دندان میشوند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر این که عوامل درونی هم جهت تغییررنگ تأثیرگزار هستند اظهار کرد: وارد شدن صدمه به دندان شیری و سپس بروز عفونت در آن باعث انتقال این عفونت از طریق ریشه به دندان دائمی زیر لثه میشود.
ظفرفند پیرامون راه کارهای برطرف کردن این لک ها از دندان خاطرنشان کرد: کرد: در صورتی که مینای دندان دچار پوسیدگی شده باشد به جای مشکل مینا مشکل زیبایی مطرح است. در این مرحله قسمت هایی از دندان که دچار تغییر رنگ شدهاند برداشته میشود و مواد پرکردنی جایگزین آن میشوند.
وی ادامه داد: اگر این تغییر رنگ در سطوح ظاهری باشد با استفاده از لمینیت آن را بهبود می بخشند. اما در صورتی که مینای دندان دچار پوسیدگی شده باشد گذاشتن روکش بر روی مینای دندان بهتر راهکار درمانی است.
انتهای پیام/