فرزاد نوری مقدم استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان افزود: امروزه کار با کامپیوتر یا همان رایانه به یکی از رایجترین و ضروریترین کارها تبدیل شده و کمتر سازمان یا خانهای را میتوان یافت که در آن کامپیوتر موجود نباشد.
وی با بیان اینکه کامپیوتر فواید بیشماری برای زندگی امروزی دارد، تصریح کرد: در عین حال در صورتی که استفاده از این وسیله بیش از اندازه و غیرمنطقی باشد، عوارض و مشکلات زیادی برای فرد به وجود میآید که در مواردی این عوارض خطرناک است.
نوریمقدم با اشاره به اینکه یکی از مهمترین عوارض کار مداوم با کامپیوتر عوارض بینایی آن است، اظهار داشت: کار زیاد و مداوم با کامپیوتر برای چشم انسان عوارض زیادی به همراه دارد و برای افرادی که دارای عیوب و اختلالات انکساری اصلاح نشده هستند، این عوارض بیشتر و حتی خطرناکتر است.
وی گفت: درد، سرخی، سوزش چشم، آبریزش چشم، دوبینی، احساس تاری دید، کاهش قدرت بینایی، سردرد و خستگی و درد چشم از مهمترین عوارض و مشکلات ناشی از کار طولانی مدت با رایانه است.
نوری مقدم با بیان اینکه چشمها عادت دارند تا راحت بر روی اشیای دور و نزدیک متمرکز شوند، اظهار داشت: به دلیل همین راحتی، احتمال خستگی ماهیچه چشمی که بر روی صفحه مانیتور متمرکز شده است وجود دارد.
وی افزود: همچنین ماهیچههای چشم از تغییرات نور یا درخشندگی یا از تغییر مسیر دید بین صفحه نمایشگر و نوشتههای در حال تایپ خسته میشوند و به دلیل جابجایی زیاد کلمات، چشم قدرت تطابق خود را به مرور زمان از دست میدهد.
نوریمقدم خاطرنشان کرد: افرادی که مجبورند یا عادت دارند به مدت طولانی از کامپیوتر استفاده کنند، باید هر نیم ساعت یا حداکثر هر یک ساعت یکبار به مدت 10 الی 15 دقیقه کار با کامپیوتر را رها کرده و به چشمهای خود استراحت دهند تا اینکه از عوارض بینایی که چشمها را تهدید میکنند رها شوند.
انتهای پیام/