بر طبق نتایج مطالعات اخیر، اضافه وزن به یکی از معضلات جدی در بروز آسیب‌های زانو تبدیل شده است و متأسفانه اقدام خاصی جهت کنترل این مشکل صورت نمی‌گیرد.

سعید نورایی استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تصریح کرد: مشکل اضافه وزن و چاقی به یک مشکل جهانی تبدیل شده است که متأسفانه در جامعه ما نیز آمار مربوط به این مشکل بسیار بالا است.

وی گفت: بر اساس شواهد موجود نزدیک به نیمی از افراد جامعه دچار مشکل چاقی یا اضافه وزن هستند و در افرادی که دچار این مشکل بوده و به خصوص اگر فرد بالای 40 سال دارد، خطر اغلب بیماری‌های مزمن وجود خواهد داشت.

نورایی افزود: یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان، آسیب‌های استخوانی و مفصلی و بیماری‌های مغزی و عصبی، چاقی و اضافه وزن است.

وی با اشاره به افزایش شمار آسیب‌های مفصلی مرتبط با اضافه وزن، تأکید کرد: بر طبق نتایج مطالعات اخیر، اضافه وزن به یکی از معضلات جدی در بروز آسیب‌های زانو تبدیل شده است و متأسفانه اقدام خاصی جهت کنترل این مشکل صورت نمی‌گیرد.

نورایی گفت: اضافه وزن تأثیرات منفی زیادی بر روی مفاصل بدن می‌گذارد به طوری که این عامل می‌تواند خطر آرتروز به ویژه در ناحیه زانو را تا 50 درصد افزایش داده و در افراد مبتلا نیز درمان را دچار مشکل کرده و روند بهبودی بیمار را به تأخیر بیندازد.

وی یادآور شد: بالا رفتن از پله و یا سربالایی حدود سه تا چهار برابر وزن بدن و پایین آمدن از پله و پیمودن سرپایینی، حدود شش تا هفت برابر وزن بدن به زانوها فشار وارد می‌کند.

نورایی با بیان اینکه افزایش فشار وارد بر زانو یکی از دلایل اصلی آسیب و تخریب مفصل زانو است، خاطرنشان کرد: حتی کاهش یک کیلوگرم وزن نیز در کاهش خطر آسیب مفاصل به ویژه مفصل زانو بسیار تأثیرگذار است، به طوری که هر یک کیلوگرم کاهش وزن در افراد چاق، می‌تواند حدود یک تا دو درصد خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر آرتروز را کاهش دهد.


انتهای پیام/

برچسب ها: اضافه وزن ، چاقی ، زانو ، دیابت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار