به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عده کمی از دیدن کاهو بر روی زمین به هیجان میآیند اما این می تواند مهمترین سالادی باشد که تا حالا درست شده است. این پروژهای است که چندی قبل توسط سازمان فضایی ناسا طراحی شده و اکنون جواب داده است. فضانوردان توانستهاند در اتفاقی تاریخی مزه اولین کاهوی پرورش داده شده در مدار زمین را بچشند.
هدف از انجام پروژه «وج او وان» رساندن غذای تازه به فضانوردانی است که در سفرهای فضایی طولانی بسر میبرند، می باشد.
بنا براین گزارش یک سال پس از پرتاب به مدار زمین تخم کاهو در خاک رس کاشته شد و به آن آب و کود دادند.
یکی از فضانوردان حاضر در این پروژه می گوید: «اینجا مرکز کنترل در هیوستون است و گروه حاضر در اینجا آمادهاند برگ کاهوی قرمز را مصرف کنند. محصولی که حاصل یک پروژه نو در زمینه پرورش گیاهان است».
اعضای گروه میتوانند دسترنج خود را به کمک کمی روغن زیتون امتحان کنند. فضانوردانی که این کاهو را خورده اند می گویند که مزه سبزی خوردن را می دهد.
این درحالی است که در ایستگاه های فضایی انتخاب غذا محدود است و باید غذاهایی استفاده شود که معمولا خشک و یخ زده و تا حدودی بی مزهاند. اما غذای تازه فضانوردان را سالم تر نگه می دارد و میتوانند برای مدت بیشتری در فضا بمانند.
پروژه گیاهی «وج او وان» می تواند هم انسان را امیدوار کند که روزی در مریخ زندگی کند و هم به درد روش های تازه کشاورزی در روی زمین می خورد.
انتهای پیام/