وی با اشاره به اینکه تعداد روستاهای تحت پوشش آبفار هزار و 352 روستا هستند، گفت: روستاهای بالای 20 خانوار هزار و 554 روستا که هزار و 434 تا آبرسانی شده است و 120 روستای بالای 20 خانوار فاقد تاسیسات و شبکه آبرسانی هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان افزود: شاخص بهرمندی در سال 93، 80.7 بود ولی در پایان تیرماه 79.65 صدم بود که بهدلیل خشکسالی این کاهش رخ داد.
کاکاوند با بیان اینکه 121 هزار و 767 مشترک در هزار و 352 روستا داریم، گفت: تعداد روستاهای آب سیار ما 130 روستا را با تانکر آبرسانی میکنیم که 71 روستا را بهصورت تماموقت انجام میدهیم و مابقی پارهوقت است.
وی گفت: سالگذشته اعتبارات ما جهش خوبی داشت حدود 61 میلیارد تومان اعتبارت مصوب ما بود که حدود 40 میلیارد تومان تخصیص یافت .
این مقام مسئول افزود: برای روستاهای فاقد آب براساس قیمتهای سال حدود 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده و حدود 90 میلیارد تومان برای به روز کردن تاسیسات لازم است و برای تکمیل پروژههای نیمه تمام حدود 60 میلیارد تومان نیاز داریم.
کاکاوند گفت: 536 روستای نیمهکاره داریم که با بهبهرهبرداری رسیدن 85 پروژه آبرسانی از نعمت آب بهرهمند میشوند و برای این روستاها بیش از ۱۴ میلیارد و ۲۶۳ میلیون تومان اعتبار استفاده شده است.
وی با اشاره به اینکه هفته دولت امسال بیش از ۳۰ هزار روستایی استان لرستان از نعمت آب آشامیدنی بهرهمند میشوند، گفت: سه روستا در شهرستان ازنا، ۱۲ روستا در شهرستان بروجرد و ۱۴ روستا نیز در شهرستان دوره چگنی از نعمت آب بهرهمند می شوند.
وی افزود: ۱۴ روستا در نورآباد، هفت روستا در رومشکان، ۱۲ روستا در کوهدشت، ۱۵ روستا در الیگودرز، پنج روستا در پلدختر و سه روستا نیز در شهرستان دورود از نعمت آب آشامیدنی بهرهمند میشوند.
کاکاوند با بیان اینکه بر اثر خشکسالی و استفاده بیرویه بیش از ۱۲۰ دهنه چشمه آب لرستان بهطور کامل خشک شده، عنوان کرد: ۴۰۰ چشمه در استان لرستان وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب و روستایی لرستان با بیان اینکه در مجموع بیش از ۲۵۴ حلقه چاه آب استان لرستان بر اثر خشکشالی از مدار خارج و خشک شده است، یادآور شد: از سال ۸۸ تاکنون بیش از ۴۵۵ حلقه چاه آب در روستاهای استان حفر شده در حالیکه از ابتدای تاسیس این شرکت حدود ۳۵۰ حلقه چاه آب در روستاهای استان حفر شده است.
وی افزود: در سالهای گذشته کاهش 3۰ درصدی بازندگی در لرستان سبب شده که در شهرستانهای کوهدشت و رومشکان بیش از ۶۹ حلقه چاه آب از مدار خارج شوند.
وی گفت: عامل خشک شدن کشکان نیز افرادی است که اقدام به کاشت محصولات آبدوست میکنند و این امر سبب کاهش آبهای زیرزمینی لرستان شد.
انتهای پیام/گ