به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،دشمنی آل سعود علیه ایران به قدری یاد شده است که رسانه دولتی انگلستان برای سفر پادشاه عربستان به آمریکا این تیتر را استفاده کرد: «پادشاه عربستان برای 'مقابله با ایران' به آمریکا سفر می کند.»
تیتر رسانه انگلستان برای این خبر
مقابله با ایران، محور گفتگوهای پادشاه و رئیس جمهور
بنا براعلام کاخ سفید، ملک سلمان به زودی به واشینگتن میرود تا با رئیس جمهور آمریکا دیدار کند. به نوشته رسانههای غربی، محور گفتگوهای پادشاه و رئیس جمهور، ایران خواهد بود.
بی بی سی نوشته است: قرار است باراک اوباما و ملک سلمان روز چهارم سپتامبر (۱۳ شهریور) در کاخ سفید با هم دیدار کنند.
این اولین سفر رسمی پادشاه جدید عربستان سعودی به آمریکا خواهد بود. ملک سلمان در اوایل سال میلادی جاری قدرت را در دست گرفت.
قرار بود ملک سلمان در ماه مه امسال (اردیبهشت ۱۳۹۴) برای شرکت در نشست امنیتی مشترک سران کشورهای عربی و آمریکا به کمپ دیوید سفر کند اما ناگهان سفرش را لغو کرد و در عوض ولیعهد خود، محمد بن نایف را به دیدار رئیس جمهوری آمریکا فرستاد.
برخی ناظران معتقدند که پادشاه عربستان سعودی احتمالا برای نشان دادن نارضایتیاش از توافق هستهای قدرتهای بزرگ با ایران، برنامه سفرش را لغو کرده بود.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه اعلام کرد این سفر نشان دهنده اهمیت روابط استراتژیک واشنگتن و ریاض است. به گفته این سخنگو، قرار است دو رهبر درباره اوضاع سوریه و یمن و نیز در مورد "تدابیری برای مقابله با فعالیتهای بیثبات کننده ایران در منطقه" گفتگو کنند.
به نوشته رسانه دولتی انگلستان، از زمان آغاز بحران یمن، روابط ایران و عربستان سعودی به شدت پرتنش شده است. عربستان سعودی ایران را به حمایت نظامی از شورشیان حوثی متهم می کند. ایران این اتهام را بی اساس می داند. ایران همچنین حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان به حوثی ها و متحدانشان را به شدت محکوم کرده است.
آمریکا چگونه آل سعود را راضی کرد؟
رسانهها و تحلیلگران غربی میگویند که اوباما از این فرصت استفاده کرده و به بهانه مقابله با ایران، سلاحهای بیشتری به کشورهای عرب منطقه میفروشد.
رئیس جمهور آمریکا با پذیرش فروش تجهیزات نظامی بیشتر به آلسعود، با یک تیر دو هدف را زده است: اول، فروش تجهیزات نظامی بیشتر و کسب درآمد به بهانه جلوگیری از قدرت گرفتن ایران. دوم، جلب رضایت پادشاه برای توافق با ایران.
بی بی سی مینویسد: به نظر می رسد که دولت اوباما در ظرف چند ماه اخیر برای جلب رضایت عربستان سعودی و اطمینان دادن به ریاض در مورد ایران گامهای ملموسی برداشته باشد.
باراک اوباما، در ماه تیر امسال اشتون کارتر، وزیر دفاع خود را عازم ریاض کرد. دولت آقای اوباما سپس از برنامه فروش نسل جدیدی از موشکهای پاتریوت به عربستان سعودی خبر داد. ارزش این سیستم دفاع هوایی پیشرفته که پاتریوت پیای سی-۳ نام دارد، بیش از پنج میلیارد دلار اعلام شده است.
عدهای از ناظران معتقدند که پدافند پاتریوت پیای سی-۳ می تواند سیستم دفاع هوایی عربستان را در برابر موشکهای بالستیک ایران تقویت کند.
وزارت دفاع آمریکا می گوید استقرار ۶۰۰ موشک پاتریوت پیای سی-۳ در خاک عربستان سعودی منافع ملی آمریکا را تامین می کند و بر "موازنه قدرت" در منطقه تاثیری ندارد.
منبع:جام نیوز
انتهای پیام/