به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا و عربستان سعودی دو بازیگر اصلی فرامنطقهای و منطقهای در خاورمیانه محسوب میشوند و بخش عمدهای از پارامترها و متغیرهای استراتژیک منطقهای به واسطه نوع عملکرد و بازیگری و همچنین نحوه تعامل آنها در محیط منطقهای شکل میگیرد. روابط این دو کشور طی دهههای گذشته و از آغاز شکلگیری عربستان سعودی روابطی استراتژیک و مستحکم بوده است که بسیاری از تحلیلگران از آن به عنوان معادله نفت در برابر امنیت یاد کردهاند.
روابط عربستان و آمریکا تا زمان حوادث یازده سپتامبر درسال2001، با روندی کموبیش مشابه ادامه داشت، اما مجموعه تحولات بعد از یازده سپتامبر از جمله طرح خاورمیانه بزرگ، مبارزه با تروریسم و جنگ عراق از سوی دولت آمریکا باعث تغییراتی در روابط آمریکا و عربستان سعودی شد. اما امروز عربستان در جایگاهی قرار دارد که نه راه پس دارد و نه راه پیش چراکه برگشت از موضع خود درباره ایران و یمن از دید خود پایمال کردن غرور آل سعود محسوب می شود و از سویی مخالفت و سیاست جنگ طلبانه اش تا به اینجا سودی جز از بین رفتن دیپلماسی عربستان نداشته است.
هضم روابط میان تهران و واشنگتن آنچنان برای ریاض مشکل است که به مثابه یک چالش ایدئولوژیکی بزرگ به آن می نگرد. این دلخوری تا به آنجا مشهود است که نه آل سعود قادر به کتمان کردنش است و نه دولت آمریکا می تواند از آن چشم پوشی کند.
عربستان امروزه سياست هاي آمريکا را گمراه کننده مي نامد، گاهي اوقات اعتراض هايي هم بر اين سياست ها وارد ساخته اما در نهايت خود را تسليم آن نموده است. سعودي ها به سنجش مجدد مشارکتشان با آمريکا نشسته اند.
حمیدرضا آصفی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که آیا عربستان از این موضع خود عقب نشینی خواهد کرد یا نه؟ گفت: ما نمیخواهیم که عربستانیها عقبنشینی کنند ما خواهان آن هستیم که آنها واقعیات را ببینند.
سخنگوی اسبق وزارت خارجه کشورمان افزود: اصولا ما در منطقه به دنبال تحمیل خود نیستیم که بخواهیم دیگران عقب نشینی کنند یا اقدامی که از آن تلقی به شکست شود انجام دهد آنچه که مهم است این است که میبایست عربستان واقعیات را ببیند و همچنین به نقش مثبت ایران توجه کرده و از برخی رقابتها و یا حسادتهای بچه گانه پرهیز کند و در این صورت در پرتو همکاری با ایران میتواند برای منطقه مفید باشد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی جمعه آینده در واشنگتن دیدار و درباره توافق هستهای ایران گفت و گو می کنند.
این نخستین سفر رسمی سلمان به آمریکا از زمان رسیدن به قدرت در ماه ژانویه (دی-بهمن) است. قرار است این دیدار روز جمعه (13 شهریور) در کاخ سفید انجام شود.
عبدالعزیر در حالی به کاخ سفید می رود که کمتر از سه هفته ی دیگر کنگره آمریکا باید درباره متن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رای گیری کند.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید گفت: سفر سلمان به آمریکا نشانگر اهمیت روابط استراتژیک آمریکا و عربستان سعودی است.
کارشناسان سیاسی معتقدند نتیجه موفقیت آمیز مذاکرات هستهای ایران و 1+5 ضربه بزرگی به رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی که مهم ترین مخالفان آن بودند، وارد کرده است.
گزارش از ابراهیم آقابالایی
انتهای پیام
نشدند انگار تعداد بیشتری برای ادم کردن عرب های خنگ وبی عقل لازم بود
دیگر قرار است سران عرب کی بر سر عقل بیایند .در زمان جاهلیت عرب هم در 4 ماه حرام جنگ وخونریزی حرام بود .اکنون بعد از گذشت 1400 سال از آن زمان در عصر جاهلیت مدرن حتی حاضر نیستید دست از کشتار مردم مظلوم و بی دفاع یمن بردارید به کدامین گناه مردمی را که میخواهند برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند میکشید.مگر شما قران را قبول ندارید پس چه میکنید کی قرار است از خواب غفلت بیدار شوید.
اون کدوم دوستی هست که به ضرر دوستش صحبت میکنه یا برای پیشی گرفتن از دوستش به دشمن دوستش رو میاندازد عربستان و کشور های جنوب خلیج فارس دوست نیستند دشمن واقعی هستند اما چون قدرت ایستادن در مقابل ما رو ندارن حرفی به میان نمی آورند همین وزیر امور خارجه عربستان که آقای ظریف به این شخص تبریک گفت 3 روز بعد از تبریک آقای ظریف ایران را به طور آشکار به حمله نظامی تهدید کرد ما چقدر بدبخت شدیم که اینا ما رو تهدید میکنن مگه نمیگین ایران قدرت اول منطقه است که میتواند باعث زانو زدن آمریکا شود پس کو چرا ما این قدرت را نمیبینیم پس این همه قدرت نظامی به چه درد میخوره فقط باید خاک بخوره باید ما هم عربستان رو تهدید کنیم نه اینکه فقط بشینیم و به حرفها و رفتار آنها لبخند بزنیم این حق ایران نیست که انقدر از کشورهای ریز و درشت تهدید بشه