ذائقه سازی در کودک بسیار حائز اهمیت است، چرا که وی باید علاوه بر شیر، به غذای سفره نیز عادت کند.

دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در خصوص تغذیه کودک با شیر مادر به خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: علی رغم فوایدی که برای شیر مادر قائل هستیم و روز به روز هم یافته‌های جدیدی در رابطه با فواید آن یافت می‌شود، اما واقعیت این است که شیر مادر فقط تا 6ماهگی در برنامه غذایی کودک گنجانده شود.

وی ادامه داد: از شروع 6 ماهگی تا 12 ماهگی دستگاه گوارش و دستگاه ایمنی کودک باید با همه گروه‌های غذایی آشنا شود و این بدان معناست که کودک بتواند غذای سفره را هم میل کند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت برنامه تغذیه‌ای در کودکان یک تا سه سال تصریح کرد: این دوره به دلیل قرار گیری کودک در سنین رشد بسیار حائز اهمیت است و اهمیت آن به این دلیل است که بسیاری از مادران آن طور که باید کودک خود را به غذای سفره عادت نمی‌دهند و چه بسا که سهم اصلی دریافت غذا در کودکان همچنان شیر مادر و شیر خشک است.

وی افزود: تصور مادر به اینکه شیر یک غذای کامل است، باعث می شود تا وی نگرانی راجع به تغذیه کودک خود نداشته باشد و در پی معاینات روتین متوجه کمبود قد و وزن کودک می‌شود.

نیستانی به اهمیت ویژه ذائقه سازی در کودک اشاره کرد و گفت: کودک با ذائقه سازی می‌تواند هر غذایی را بخورد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: برخی والدین خوراکی‌‌های شور و یا شیرین را به عنوان پاداش برای کودک در نظر می‌گیرند که این عامل در دراز مدت آسیب رسان است، چرا که خوراکی‌های مضر نظیر نوشابه گازدار نه تنها افزایش وزن می‌آورد، بلکه او را در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها قرار میدهد.

نیستانی تاکید کرد:‌مادر وظیفه دارد نسبت منطقی بین شیر و غذای سفره برای کودک برقرار کند که منجر به تعادل در رشد کودک شود. به علاوه مادر برای غذا نباید ذائقه خود را مد نظر قرار دهد، چرا که شاید غذایی که از نظر وی بی نمک به نظر می‌رسد، برای کودک بسیار شور باشد!

وی خاطرنشان کرد:‌ خرید تنقلات علی رغم محبوبیتی که برای والدین در پی دارد، برای کودک در دراز مدت مسئله ساز است و والدین باید از نظر متخصص تغذیه بهره مند گردند و سلامت کودک را تضمین نمایند.


انتهای پیام/


برچسب ها: تغذیه ، کودک ، شیرمادر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.