دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، تاکید کرد که ما باید طبق گایدلاینهای تغذیه دنیا روزانه ۲۵ تا ۳۰ درصد از انرژی روزانه خود را از گروه چربی و روغنها تامین کنیم؛ بنابراین چربی باید هر روز از طریق رژیم غذایی روزانه دریافت شود تا بدن برای ساخت یک سری از هورمونها و فعالیتهای خود که به چربی و به خصوص اسیدهای چرب نیاز دارند با مشکل مواجهه نشود.
متاسفانه یک فرهنگ غلط در بین مردم ما رواج دارد که غذاهای پر چرب زیاد مصرف میکنند. فست فود، پلو و خورشت با روغن زیاد، کره و خامه و سر شیر سرشار از چربی و اسیدهای چرب اشباع هستند که میتواند سلامت ما را به خطر بیندازد؛ بنابراین باید مصرف غذاهای پر چرب را بسیار محدود کنیم.
باید توجه داشت هر گرم کربوهیدرات و پروتئین ۴ کیلو کالری انرژی دارد؛ اما هر گرم روغن ۹ کیلو کالری انرژی دارد؛ یعنی چیزی حدود دو برابر دو گروه غذایی قبلی. بنابران دریافت زیاد غذاهای چرب و استفاده بیش از حد روغن در پخت غذا که نتیجه نهایی آن یک غذای چرب است میتواند منجر به افزایش وزن شود و اگر همین روند الگوی غذایی غلط ادامه پیدا کند حاصل مصرف این غذاها چیزی جز بیماری های مختلف نیست.
پس از امروز تصمیم بگیریم میزان روغن غذای خود را کمتر کنیم.