محمدرضا گودرزی منتقد ادبی در گفتگو با خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به نویسندگی در حوزه دفاع مقدس اظهار داشت: نویسنده داستانهای دفاع مقدس اگر تجربه حضور در جبهههای جنگ را داشته باشد بهتر میتواند آن حس را به خواننده منتقل کند و خواننده داستان انس بهتری با قصه و حتی نویسنده پیدا میکند.
وی بیان کرد: خیلی از نویسندگان تجربه جنگ را کسب نکردهاند که بر اساس مدارک، شواهد و داستانهایی که خواندند، شروع به نویسندگی در این حوزه میکنند، و چون نویسنده با جنگ ملموس نبوده به خوبی پیام داستان منتقل نمیشود.
این منتقد ادبی با بیان اینکه بعضی از نویسندگان عناصر ادبی را رعایت نمیکنند افزود: کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند توجه بسیاری به محتوای داستان و انتقال روایات آن کرده و همین امر سبب میشود که خیلی به ارزشهای ادبی و عناصر آن توجه نکنند و به طور کلی دغدغه بیان داستان زیبا، نحوه زیباییشناسی و فرمدادن به نوشته را فراموش میکنند.
وی ادامه داد: بعضی از آثار، شعاری از آب درمیآیند و نویسنده داستان سعی در قهرمانسازی میکنند و این در حالی است که نویسنده باید در نوشتههایش بیطرفانه به مسائل نگاه کند تا خواننده روایت داستان را عمیقتر باور کند.
گودرزی ابراز داشت: به خاطر مشکلات اقتصادی خواننده، طرفداران کتاب کمتر شده. به طوری که اگر خواننده از نظر مالی وضعش مناسب نباشد اولویت خرج کردن پولش را به غذا و پوشاک داده و دیگر پولی بابت خرید کتاب و خواندن آن نمیکند و کتاب نویسنده به فروش نمیرود، و همچنین امروزه متاسفانه به دلیل مشغلههای فراوان، مردم دیگر فرصت خواندن کتاب پیدا نمیکنند.
این منتقد ادبی عنوان کرد: متاسفانه در ایران عادت به خواندن کلا کم است و در بهترین حالت، یک کتاب 2 هزار تا 3 هزار جلد به فروش میرود و برای جاانداختن فرهنگ کتابخوانی زمان زیادی میرود.
وی در پایان یادآور شد: اگر دولت از نظر اقتصادی نویسنده و ناشر را حمایت کند کتاب ارزان به دست مردم میرسد و با بهبود فضا و گسترش برنامههای مخصوص کتاب، کتابخوانی کمک شایانی به این امر مهم و ارزشی میکند.
انتهای پیام/