طیبنیا با بیان اینکه وجود نهادها و موسسات غیرمجازی است که از سیاست های بانک مرکزی تبعیت نمی کنند از دیگر مشکلات حوزه بانکی کشور است، افزود: پس از تحلیل نظام بانکی سعی کردیم با حداقل وقفه زمانی سیاستهایی را اتخاذ کنیم و در وحله اول سیاستها و اقدامات بیهوده را منحل کردیم و سعی کردیم به بانک مرکزی استقلال لازم داده شود و با سرکوب مالی به اشکال مختلف دولت سعی کرد، علیرغم محدودیتها از اعمال سیاستهای نادرست تا حد ممکن خودداری کند که ثباتبخشی در بازارهای مختلف از جمله سیاستها و اقدامات مهم دولت بود.
اصلاح نظام بانکی کشور
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه اظهار داشت: اصلاح نظام بانکی کشور از سال اول شروع کار دولت با هماهنگی وزارت اقتصاد آغاز شد که در کنار هفت پروژه دیگر که در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی بود، مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت که این پروژه دو خروجی کلیدی در قالب لایحهای که از سوی بانک مرکزی تهیه شد، خلاصه و در حال تدوین است و سعی شده یک برنامه راهبردی برای حل مشکلات پیش رو باشد.
وی با بیان این که توسعه بانکداری اسلامی اقدامی ضابطهمند در جهت اصلاح عقود اسلامی و مشارکتی است، گفت: تعریف سپردههای خاص همراه با اقدامات سیستم بانکی، تعیین سازوکار برای تعیین نرخ سود و در آخر تدوین استانداردها و حسابهای مستقل از جمله موارد مهم در این خصوص میباشد.
وی تصریح کرد: بنیادیترین مسئله در اجرای قانون عملیات بانکداری بدون ربا این بود که در یک نظام اقتصادی صحیح مورد قضاوت قرار نگرفته است.
وی افزود: قانون بانکداری بدون ربا متوجه رفتار بانکها و قراردادها میباشد که هیچ گونه سازوکاری برای این نظام در چارچوب دو اصل حق و عدل صورت نگرفته زیرا اگر به این مسئله توجه شده بود، مباحثی از جمله نرخ سود بانکی با مشکل مواجه نبوده زیرا اگر به این موضوعات توجه جدی شود، مباحثی از جمله نرخ سود بانکی را میتوان به درستی تعریف کرد، در بانکداری بدون ربا پول سرمایهگذاری شده مشخص نیست زیرا سپردههای بانکی باید با ارتباطی مشخص به سمت درستی هدایت شوند اما متأسفانه در خصوص نرخ سود سپردههای بانکی این اقدام صورت نگرفته و بر اساس نرخ سود تسهیلات تعیین نشده است.
وزیر اقتصاد و امور دارایی در ادامه گفت: در بانکداری امروز حوزههای تخصصی وجود دارد که باید نظارت بر هر یک از آنها متفاوت از دیگری باشد اما در حالی که در قانون ما سیستم بسیار ساده و اولیه است و توانایی نظارت کامل را ندارد که متأسفانه نهادهای نظارتی موازی ایجاد شده که نظام بانکی ما را با مشکلات عدیدهای روبرو کرده است.
وی افزود: با تحلیل نظام بانکی کشور سعی کردیم راهکارهای لازم را در چارچوب دو لایحه تهیه کنیم که با همکاری بانک مرکزی وزارت اقتصاد در حال طی مراحل نهایی است که امیدواریم اجرای این لوایح در نظام بانکی کشور گام مثبتی برداریم.
طیبنیا در پایان تأکید کرد: با توجه به اقدامات متنوع و متعدد صورت گرفته گام بعدی ما تبدیل این اقدامات به یک نقشه راه منظم، دقیق و صحیح است که پس از تهیه آن نوبت به اجرای گام به گام آن خواهد رسید.
سرمایهگذاری مردم در شرکتهای بزرگ با آزادسازی سهام عدالت
وزیر اقتصاد و امور دارایی در حاشیه مراسم بانکداری اسلامی در جمع خبرنگاران در خصوص لایحه بانکداری بدون ربا اظهار داشت: آنچه در قانون بانکداری بدون ربا پیش بینی شده، حذف ربا از بانکداری است که انتظار حداقلی است در حالی که بانکداری اسلامی، بانکداری بدون ربا را به عنوان یک نظام بانکداری میبیند و در لوایح جدید نیز بانکداری اسلامی به عنوان یک نظام دیده شده که برنامههای لازم مورد تدوین بررسی قرار گرفته است.
وی در ادامه در خصوص آزادسازی سهام عدالت اظهار داشت: باحضور کارشناسان بازار سرمایه مشکلات و چالشهای سهام عدالت و شیوه آزادسازی آن مورد شناسایی و بررسی قرار گرفت و دو هدف عمده ما از این موضوع این است که اقتصاد به صورت مردمی باشد و سرمایههای مردم در شرکتهای بزرگ مورد استفاده قرار گیرد و سپس شرکتهای بزرگ نیز در اقتصاد سهم بسزایی داشته باشند.
انتهای پیام/