محمد ركني در گفتگو با خبرنگارگروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد افزود : محوطه باستاني تپه دامغاني از دوره مس، سنگي، مفرغ و اوايل عصرآهن مي باشد.
وی گفت :تپه دامغاني در سال1380 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده و از سال 1382 عمليات مطالعه، بررسي، لايه نگاري و گمانه زني و تعيين حريم آن توسط كارشناسان به انجام رسيده است.
معاون ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي افزود: نخستين فصل كاوش در اين محوطه توسط هيات مشترك ايران و فرانسه به سرپرستي دكتر علي اكبر وحدتي و هنري فرانكفورت از مركز تحقيقات علمي فرانسه در سال 1387 انجام گرفت.
ركني، هدف از اين كاوشها راعلاوه بر مطالعه استقرارهاي تپه دامغاني شناسايي ابعاد معماري و جايگاه اين زيستگاه و تعامل آن با محوطه هاي پيش از تاريخ شرق ايران در كل منطقه دانست وگفت: آثار مكشوفه این منطقه با همكاري شهرداري اين شهرستان در قالب يك سايت موزه جهت بهره برداري و بازديد علاقه مندان و پژوهشگران عرضه خواهد شد.
وي خاطر نشان كرد: اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي علاوه بر پيگير موضوعاتي مانند مرمت بناهاي تاريخي به موضعات ديگري مانند حفاري هاي باستان شناسي و كاوش و نيز تهيه پرونده هاي ثبت جهاني توجه ويژه اي دارد و اقدامات بسيار ارزشمندي تا كنون در اين خصوص صورت گرفته است.
انتهای پیام/ ا