رئیس جمهور قرقیزستان در ابتدای این دیدار قرابتهای فرهنگی و دینی مردم دو کشور را یادآور شد و اظهار داشت: عاملی که بیش از هرچیز دیگر جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان را به هم نزدیک کرده ،روح آزادیخواهی و استقلالطلبی مردم دو کشور است که این ظرفیت بزرگ در کنار قرابتهای فرهنگی و دینی فیمابین، کمک شایانی به تسریع همکاریهای دو کشور خواهد کرد.
رئیسجمهور قرقیزستان دربخش دیگری از سخنان خود به انتخابات پارلمانی پیشرو در قرقیزستان اشاره کرد و افزود: با توجه به جایگاه ممتاز پارلمان قرقیزستان و مجلس شورای اسلامی در تصمیمگیریهای کلان دو کشور، توسعه همکاریهای میان مجالس ایران و قرقیزستان قطعا در تسهیل و پیشبرد همکاریهای فیمابین نقش سازندهای ایفا میکند.
الماس بیک آتامبایف در ادامه توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور را عنصری مهم در روابط دو کشور توصیف کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های فراوان ایران و قرقیزستان در زمینه های مختلف، مسئولان دو کشور باید اهتمام خاصی به توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی داشته باشند و در این راستا برقراری پرواز مستقیم و تأسیس خط راهآهن میان دو کشور و ترانزیت کالا ازاین مسیر میتواند نقش عمدهای داشته باشد.
رئیس جمهور قرقیزستان درپایان دستیابی جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 به توافق هستهای را به رئیس مجلس شورای اسلامی تبریک گفت و افزود: این توافق که حاصل پافشاری جمهوری اسلامی ایران بر استقلال و خودکفایی خود بود، فصل جدیدی در روابط جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها گشوده است.
لاریجانی در ادامه این دیدار، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی ارتقای سطح مناسبات خود با قرقیزستان را در زمینههای مختلف تجاری و اقتصادی از جمله در بخشهای کشاورزی، شیلات، انرژی، ساخت نیروگاه و سد توسط متخصصان و شرکتهای ایرانی در قرقیزستان، ساختمان سازی، خدمات فنی و مهندسی، گردشگری و سایر زمینههای علمی و فناوری محور دارد.
رییس مجلس ادامه داد: لغو روادید میان دو کشور نیز می تواند علاوه بر تقویت صنعت گردشگری، کمک شایانی به ارتقای سطح روابط بخشهای خصوصی و تجار دو کشور کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت همکاریهای دو کشور در سازمانهای بینالمللی گفت: جمهوری اسلامی ایران از ارتقای سطح همکاریهای خود با قرقیزستان در سازمانهای منطقهای و بینالمللی استقبال میکند.
لاریجانی افزود: با توجه به استفاده سیاسی و ابزاری کشورهای بزرگ غربی از موضوع حقوق بشر، همکاری دو کشور در سازمانهای متولی این امر حائز کمال اهمیت است.
رییس مجلس در پایان با اشاره به توافق کشورمان به 1+5 بر سر مسئله هستهای تصریح کرد: طولانیشدن مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+5 بر سر موضوع هستهای نتیجه زیادهخواهی طرف مقابل، عدم عزم جدی برای توافق و اصرار آنها بر ممانعت از دستیابی ایران بر حق خود در استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای به وسیله ابزار تحریم بود که در نهایت با ایستادگی و پایداری ملت ایران ناکارآمدی تحریم ها عیان گشته و طرفین به توافق کنونی رسیدند.
پایان پیام/