دکتر فرحبخش متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ویتامینهای خانوادهی B ، از ویتامینهای B1 ، B2 ، B3، B5، بیوتین یا B7، اسید فولیک و B12 تشکیل شده و ویتامینهای محلول در آب میباشند.این ویتامینها بطور کلی نقش عملکردی در واکنشهای مختلف بدن دارند، بدین معنی که بعنوان واسطهی عملکرد میباشند و باعث میشوند تا انرژی به خوبی مصرف و پروتئینها، کربوهیدراتها و چربیها نیز به درستی و بهجای خودشان مورد مصرف قرار بگیرند.
وی در ادامه گفت: این ویتامینها به جز ویتامین B12 در منابع گیاهی نظیر: نان و غلات کامل، بیسکویت کامل، جوانهها موجود میباشند و ویتامین B12 را نیز بیشتر در منابع گوشتی مانند: گوشت قرمز، ماهی یافت میشود.با توجه به عملکرد خاصی که این گروه از ویتامینها دارند، یکی از نقشهای آن تثبیت خلق است، بدین معنی که افرادی که دارای اختلالات خلقی هستند، چه به صورت اضطراب و چه به صورت افسردگی، معمولا یکی از عوامل آنها کمبود ویتامینهای خانوادهی B است، بدین علت که این ویتامینها بصورت واسطههای آنزیمی میباشند و در سوخت و ساز مواد مختلف غذایی نقش مهمی را برعهده دارند، لذا افرادی که دچار کمبود ویتامین B هستند، مستعد افسردگی و اضطراب میباشند.بنابراین با جایگزین کردن غذاهای حاوی این نوع ویتامینها و یا از طریق مصرف مکمل، این وضعیت را میتوان بهبود داد.
دکتر فرحبخش در پاسخ به اینکه کمبود این ویتامین به چه صورت بر افسردگی تاثیر دارد گفت: این ویتامینها از طریق عملکردهای سلولی باعث این امر میشوند، بدین معنی که این ویتامینها باعث فعالیت آنزیمهایی میگردند و اگر این آنزیمها عملکرد درستی داشته باشند، منجر به قرار گیری درست مواد غذایی در چرخههای خود میشوند و بدین طریق سوخت و ساز بدرستی انجام میگیرد، این امر باعث بهبود عملکردهای عمومی و کلی بدن شده که یکی از این عملکردها، عملکرد مغزی میباشد.
دکتر فرحبخش در پایان گفت: منابع خوب ویتامین B عبارتند از: غلات کامل یا غلات غنی شده با ویتامینهای B، برخی بیسکویتها و کیکهای غنی شده با ویتامینهای خانوادهی B ، موادی که حاوی سبوس میباشند، جوانهها، حبوبات.
انتهای پیام/
با تشکر
براى عصاب کدام چيز خوب است و کدام چيزى مضر