وزیر راه و شهرسازی گفت: بودجه امسال 220 هزار میلیارد تومان است و پیش‌بینی تحقق حداکثر 180 هزار میلیارد تومان وجود دارد در حالیکه حتی در شرایط جنگ هم در چنین تنگنای مالی قرار نداشتیم، امسال سخت ترین سال مالی دولت است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، عباس آخوندی در جلسه مشترک شورای مسکن استان کرمان اظهار کرد: در حال حاضر حس همدلی به صورت ملی در بخش خصوصی و دولتی وجود دارد و امید به آینده و اینکه می‌توانیم مشکلات را حل کنیم محرک ماست.

وی با اشاره به اینکه دولت حدود 300 هزار میلیارد تومان به مجموعه عرضه‌کنندگان کالا و خدمات بدهکار و این بدان مفهوم است که دولت از بخش خصوصی و جامعه وام گرفته است افزود: نکته بسیار مهم این است که پشتوانه اجتماعی و اعتماد ملی وجود دارد و امیدواریم بتوانیم به نحوی سازماندهی کنیم که این پشتوانه و اعتماد ملی رو به افزایش باشد.

وی ادامه داد: بودجه یارانه‌های مستقیم بالغ بر 50 هزار میلیارد تومان به دولت تحمیل شده که بسیار سنگین است و از سوی دیگر درآمدها و قیمت نفت هم کاهش پیدا کرد از این رو تصمیم‌گیری خیلی حساسی داریم یا باید برای کنترل تورم بایستیم و به تعهد خود به ملت و مجلس پایبند باشیم و یا به دنبال استقراض از بانک مرکزی باشیم که اگر به این سمت برویم ممکن است در کوتاه‌مدت پرداخت‌هایی را انجام دهیم، اما از سوی دیگر تورم سنگینی را پیش رو خواهیم داشت بنابراین باید نسبت به یکدیگر صادق و شفاف باشیم تا راه مناسب را انتخاب کنیم.

آخوندی تاکید کرد: من امیدوار و مطمئن هستم که از این مرحله نیز عبور خواهیم کرد و از طریق دیگری چرخه اقتصاد را راه خواهیم انداخت، ضمن اینکه باید سهم بیشتری از بازار جهانی به دست آوریم و در چرخه باطل پول نفت نباشیم چراکه معمولا در شرایط سخت افراد به دنبال راهکارهای سخت‌تر خواهند رفت.

وزیر راه و شهرسازی گفت: سیاست و تاکید دولت تدبیر و امید بر این است که ما سهمی از بازار جهانی پیدا کنیم چراکه این امر می‌تواند مسیری را برای خروج تدریجی ما از رکود ایجاد کند.

او افزود: سال گذشته وزارت راه و شهرسازی در این زمینه توفیقات خوبی داشت و از انتشار اوراق بدهی بخشی از مطالبات پیمانکاران پرداخت شد. علاوه بر این در سال جاری، از سازمان مدیریت و برنامه ریزی درخواست انتشار هزار میلیارد تومان اسناد خزانه کردیم و مجوز اولیه انتشار هزار میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه دیگر نیز اخذ شده و پس از انتشار هزار میلیارد تومان مرحله نخست، این اوراق نیز پیگیری می شود. دولت هم مصوبه ای داشت که ۶ هزار میلیارد تومان صکوک اجاره منتشر شود. از این روش ها می توانیم بخشی از مطالبات پیمانکاران حوزه راه و شهرسازی را در قالب اوراق قابل معامله در بازار پرداخت کنیم.

آخوندی یادآور شد: در بحث مالیات دولت مصوبه کرده است که به هیچ وجه تا وقتی که صورت وضعیت پیمانکاران مشخص نشده است مالیاتی از آنها دریافت نشود و اگر جایی قبل از پرداخت صورت وضعیت اقدام به دریافت مالیات شد باید گزارش داده شود تا در هیات وزیران مطرح گردد.

وی همچنین به بحث نوسازی ناوگان اشاره و بیان کرد: خوشبختانه مقوله نوسازی ناوگان به تصویب شورای پول و اعتبار رسیده است و می‌توان بر اساس آن تسهیلات هم ارائه کرد.

وزیر راه و شهرسازی سپس با اشاره به هوشمند کردن جاده‌ها اظهار کرد: در زمینه ایمنی جاده‌ها خوشبختانه قراردادی جهت نصب 1800 دوربین در تمام شبکه راه‌های شریانی کشور ( در هر 20 کیلومتر یک دوربین) که بیش از 75 درصد ترافیک کشور در این راه‌هاست و امیدواریم ظرف دو سال این کار انجام شود.

آخوندی گفت: استاندار کرمان علاقمند است که بحث خطوط ریلی پیگیری شود که حتما این کار انجام خواهد شد ضمن اینکه در حوزه ناوگان هم باید یک اقدام مشترک توسط بخش خصوصی در استان انجام شود چراکه دولت در زمینه ناوگان سرمایه گذاری نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین بحث این است که باید روش مناسب مشارکت عمومی مثلا با ایجاد شرکت سهامی عام ایجاد شود چراکه اگر 30 میلیون تن بار در استان جا به جا می‌شود این حجم بالا نباید از طریف جاده‌ها باشد و قاعدتا باید به ریل منتقل شود از این رو ریل باید در استان توسعه یابد و امیدوارم حتی شرکت ناوگان فرا استانی راه‌اندازی شود.

وزیر راه و شهرسازی همچنین خواستار ارائه گزارش کاملی به وی درباره مطالبات ۲۴۰ میلیارد تومانی پیمانکاران استان کرمان در حوزه راه و شهرسازی شد و گفت: پیمانکارانی که علاقمند به دریافت اوراق اسناد خزانه در برابر مطالبه خود هستند می شود از این روش نسبت به پرداخت بدهی آنها که قابل معامله در بازار نیز است اقدام کرد.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار