نتایج ضعیف تیم ملی کشتی فرنگی در رقابت های جهانی بار دیگر لزوم تجدید نظر در کادر فنی و بازگشت محمد بنا را به عنوان یک مطالبه عمومی برای المپیک ریو مطرح کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نتایج ضعیف کشتی فرنگی ایران در پنجاه و هفتمین دوره رقابت‌های کشتی قهرمانی جهان و گزینشی المپیک که با یک نقره رضایی و ۲ برنز قادریان و اخلاقی و پنجمی عبدولی٬ چهارمی تیم ملی کشورمان را به دنبال داشت، باعث شد موضوع بازگشت محمد بنا سرمربی اسبق و خوش سابقه تیم ملی کشتی فرنگی بار دیگر مطرح شود.

رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ آمریکا برای کشتی فرنگی ایران نتایج خوبی در برنداشت و کسب 3 سهمیه المپیک 2016 ریو تنها ره‌آورد گوش شکسته‌های فرنگی‌کار کشورمان بود که زنگ خطر را برای این رشته که درخشش زیادی برای کاروان ایران در المپیک 2012 لندن دربرداشت به صدا درآورد.

اما افول تیم ملی کشتی فرنگی ایران که سال پیش موفق به کسب مقام قهرمانی این مسابقات شده بود و امسال با کسب (یک نقره و دو برنز) با ۳ پله نزول به رتبه چهارم رسید، اذهان عمومی را به بازگشت محمد بنا سرمربی خوش سابقه کشتی فرنگی کشاند و این نکته را یادآور شد که اگر فرنگی‌کاران کشورمان بخواهند در المپیک ریو نیز مانند لندن خوش بدرخشند و مدال آوری کنند باید از فرصت کوتاه باقی مانده به المپیک نهایت بهره را ببرند و بنابراین بی‌شک استفاده از تجربه مربی اثرگذاری همچون بنا در این برهه زمانی بیشتر احساس می‌شود.

میر هادی قره‌سید رومیانی٬ عضو فراکسیون ورزش مجلس با تأکید به اهمیت بازگشت بنا و رشد دوباره کشتی فرنگی اظهار داشت: قهرها باید کنار گذاشته شود تا اتفاقات خوب رقم بخورد.

نماینده مردم تبریز در مجلس با بیان این‌که حتما باید از بنا درخواست کرد تا بازهم برای کمک به کشتی فرنگی به میدان آید٬ بیان داشت: در کشتی باید از همه توان استفاده و حتی اگر لازم بود از افراد دیگر درخواست همکاری کرد تا دوباره کشتی فرنگی جایگاه خود را به دست بیاورد. به نظر می‌رسد در این زمان باید از بنا استفاده شود تا شاهد درخشش دوباره فرنگی‌کاران باشیم.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس اضافه کرد: پیشینه ورزش کشور نشان می‌دهد که ایران در ورزش کشتی در مجامع بین المللی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد٬ کشورهایی هستند که از کشتی‌گیران ایرانی فنونی را یاد گرفته و گوی رقابت را ربوده‌اند و این امر نشان می‌دهد که ما در حفظ پیشینه و تاریخ خود در این عرصه، همت لازم را به خرج نداده و کم‌کاری کرده‌ایم.

وی افزود: شهرهای شمالی و آذری ایران اسلامی نشان داده‌اند که از لحاظ استیل بدنی  توان لازم را برای کسب قهرمانی دنیا را دارند و ارتقای این امر به تربیت٬ آموزش و فنون‌آموزی که از طرف فدراسیون باید انجام شود، برمی‌گردد.

عضو فراکسیون ورزش مجلس خاطرنشان کرد: ایران نشان داده که در ورزش‌های انفرادی قوی است و توانسته سکوهای برتر را به خود اختصاص دهد؛ اما متأسفانه در این دوره مسابقات جهانی کشتی ملاحظه شد که با وجود پدیده‌ها به جایگاه خوب و در شأن کشتی کشور نرسیدیم و بنابراین فدراسیون باید یک بازبینی اساسی در کادر فنی انجام دهد و از افرادی مانند محمد بنا استفاده کرد تا کشتی به جایگاه شایسته خود بازگردد.

غلامرضا اسداللهی ٬عضو هیأت رئیسه فراکسیون ورزش مجلس نیز با اشاره به اهمیت بازگشت محمد بنا برای هدایت تیم ملی کشتی فرنگی بر این‌که نباید منافع ملی فدای مسائل سلیقه‌ای٬جناحی و باندی شود تأکید کرد.

نماینده مردم تربت جام اضافه کرد: نباید گذاشت منافع ملی فدای مسائل سلیقه‌ای٬جناحی و باندی شود اما متأسفانه گاهی منافع ملی نادیده گرفته می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: محمد بنا امتحان خود را در هدایت کشتی فرنگی پس داده و به لحاظ اخلاقی مورد تأیید است بنابراین باید به هر نحوی که شده او را نگه داشت و نگذاشت برود یا جذب کشور دیگری شود.

اسداللهی خاطرنشان کرد: کشتی فرنگی درحال رشد و افتخارآفرینی بود ولی الان افول کرده؛ در حالی که نباید نتایج فرنگی‌کاران ایران این چنین باشد.

عضو هیأت رئیسه فراکسیون ورزش مجلس با اشاره به مدیریت ضعیف وزیر ورزش در رأس ورزش کشور بیان داشت: باتوجه به این که استیضاح وزیر ورزش مطرح است وزاتخانه او باید دقت نظری بیشتری داشته باشد.

البته رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی هم به تازگی در مورد احتمال بازگشت محمد بنا به تیم ملی کشتی فرنگی اظهار نظر جالبی داشته است. او عنوان کرده: محمد بنا یکی از سرمایه های بزرگ کشتی ایران است اما شورای فنی ترجیح داد که فعلا به نظر او که قطع همکاری با فدراسیون بود احترام بگذارد .

وی در عین حال با ذکر مثالی به موضوع رفت و آمدهای بنا به تیم ملی اشاره کرد و افزود:  شما حاضرید با یک مربی با نمره 50 کار کنید که همیشه سر کار است و به یکباره کار را ترک نمی کند تا اینکه با یک مربی با امتیاز 100 که اصلا مشخص نیست فردا سر کار حاضر می‌شود یا خیر. ضمن اینکه کشتی فرنگی به هیچ عنوان مثل کشتی آزاد دارای مربیان پر تعداد نیست و انتخاب مربی از بین داشته های کنونی کار بسیار سختی است.

از سوی دیگر محمد بنا هم پیش از این با تعیین چارچوب هایی که در جهت بهبود شرایط فرنگی کاران است نشان داده حاضر نیست از مواضع خود کوتاه بیاید. در این میان به نظر می رسد نقش فدراسیون کشتی و مدیریت این جریان در فاصله کمتر از یک سال باقی مانده تا المپیک ریو اهمیت بسزایی دارد و باید دید فدراسیون و در راس آن رسول خادم در جهت منافع ملی حاضر خواهد شد زمینه بازگشت معمار کشتی فرنگی را به تیم ملی فراهم کند یا همچنان با مربیان کنونی، کشتی فرنگی را مهیای المپیک خواهد کرد.

منبع:ایلنا
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.