مدیرکل دامپزشکی استان کرمان از اجرای طرح تشدید نظارت بر سلامت دامهای قربانی در عید سعید قربان خبر داد وگفت: 45 اکیپ ثابت و سیار بهداشتی دامپزشکی استان کرمان بر سلامت دام های نذری نظارت دارند.

45 اکیپ ثابت و سیار بهداشتی دامپزشکی استان کرمان بر سلامت دام های نذری نظارت دارندبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان؛ وبنا به اعلام روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی ضمن تبریک عید سعید قربان با اشاره به افزایش تقاضاء جهت خرید دام زنده در ایام خاص مانند عید قربان گفت: مردم عزیز باید دامهای نذری خود را حتی الامکان از دامداریهای تحت پوشش دامپزشکی خریداری نمایند.

وی افزود: همچنین به مردم شریف استان توصیه می شود در هنگام خرید دام به علائمی چون لنگش، سرفه، آبریزش از دهان و بینی، زخم در دهان و بین سم ها، تنفس غیر معمول، ضعف و بیحالی و... در دامها توجه نمایند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با تذکر این نکته که در زمان افزایش تقاضاء امکان سوء استفاده برخی افراد سودجو نیز وجود دارد گفت: توصیه می شود مردم از خرید دام از خودروهای سیار و دامداریهای غیر بهداشتی خودداری کنند.

وی افزود: در راستای تامین سلامت دام های نذری با همکاری شهرداری های شهرهای مختلف استان مکانهایی جهت عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی از جمله میادین دام جنب کشتارگاه های دام استان در نظر گرفته شده است.

رشیدی یکی از مخاطرات کشتار دام در خارج از کشتارگاه را علاوه بر مخاطرات زیست محیطی، احتمال درگیری با بیماریهای مشترک بین انسان و دام دانست و گفت: سلامت دام قربانی، کشتار دام در کشتارگاه و حمل نقل بهداشتی گوشت، از نکات تعیین کننده در تامین سلامت گوشت هستند.

وی با بیان اینکه در روز عیدسعید قربان تمام کشتارگاههای دام استان از ساعت 7 صبح لغایت 13 باز هستند افزود: 17 اکیپ ثابت و 28 اکیپ سیار بهداشتی دامپزشکی در روز عید قربان بر سلامت دام قربانی و گوشت استحصالی این دامها نظارت می نمایند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان تاکید کرد: همچنین 92 نفر نیروی دامپزشکی از جمله 30 نفر دکتر دامپزشک، 48 نفر بازرس بهداشتی و 14 نفر ناظر شرعی در قالب 45 اکیپ برای انجام امر مذکور ساماندهی شده اند.

وی با اشاره به اینکه بعضی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، در دام علائم بالینی خاصی ندارند تصریح کرد: جهت پيشگيري از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، مصرف كنندگان بايستي گوشت دام تازه كشتار شده و آلایش آن را حداقل بمدت 24 ساعت در يخچال نگهداري و سپس قطعه قطعه و مصرف نمايند.

انتهای پیام/ی
برچسب ها: بیماری ، عیدقربان ، دام ، نظارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.