اکونومیست در گزارشی به بررسی وضع مسلمانان آمریکا، به خصوص در ایالت‌های جنوبی این کشور پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان نشریه اکونومیست نوشت: کمپین مخالفان ساخت مرکز اسلامی «مورفریزبورو» در ایالت تنسی، آخرین نمونه بارز اسلام‌هراسی در آمریکا بود که تنها با دخالت مقامات این کشور مهار شد. اما ماجرای اخراج سه روزه احمد محمد — نوجوان 14 ساله مسلمان — از مدرسه، این مسئله را بار دیگر نمایان کرد.

اسامه بهلول، مسئول مرکز اسلامی «مورفریزبورو» نگران است این تعصب به خصوص در ایالت‌های جنوبی آمریکا تشدید شود. او دلایل داخلی، مثل قتل پنج نظامی آمریکا در ایالت تنسی بوسیله یک مرد مسلمان مسلح؛ دلایل خارجی، مثل گروه تروریستی داعش؛ و رفتار نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 آمریکا به خصوص جمهوری‌خواهان را علل اسلام‌هراسی مردم این کشور می‌داند. او در این باره گفت: سیاستمداران آمریکایی در بیشتر موارد متوجه میزان آسیبی که وارد می‌کنند، نیستند. با وجود این، اسامه بهلول اعتقاد دارد رفتار ساکنان ایالت‌های جنوبی از بسیاری جهات با مسلمانان بهتر شده است.

یکی از نشانه‌های تغییر در رفتار جنوبی‌ها را می‌توان میهمان‌نوازی مردم این مناطق نسبت به مهاجران دانست. با وجود این که در حال حاضر ترس از حضور افراط‌گرایان در میان مهاجران، سراسر اروپا را در بر گرفته، حتی در ایالت تنسی که مردم همیشه بیشترین مقاومت را در برابر ساخت مساجد مسلمانان از خود نشان داده‌اند، تعداد کسانی که تمایل به پذیرش مهاجران دارند از مخالفان بسیار بیشتر است. دلیل شنیده شدن بیشتر صدای اسلام‌ستیزان در این مناطق، تعداد بیشتر آن‌ها نیست؛ بلکه پر سر و صداتر بودن آن‌ها است. از 10 ایالتی که تاکنون قوانینی را به منظور منع استفاده از کلمه «خارجی» برای توصیف مسلمانان در دادگاه‌ها تصویب کرده‌اند، 6 مورد آن‌ها از ایالت‌های جنوبی هستند.

اسلام در حال حاضر پس از مسیحیت دومین دین غالب در ایالت‌های جنوبی آمریکا بجز ایالت کارولینای جنوبی است. بیش از یک سوم مسجدهای آمریکا در این بخش قرار دارند. علت جمعیت زیاد مسلمانان در بخش‌های جنوبی آب و هوای مساعد، هزینه پایین زندگی و فراوانی مشاغل تخصصی و فنی است.  

با وجود این که محافظه‌کاران جنوبی از مخالفان سرسخت مسلمانان هستند، در عین حال دو طرف از بسیاری جهات شبیه یکدیگرند. این شباهت‌ها عبارتند از:  میهمان‌نوازی هر دو گروه، ازدواج‌های سنتی و اهمیت دین و مذهب برای آن‌ها. 

بنابر گزارش اکونومیست، مسلمانان روند جدیدی را برای مقابله با مخالفان در پیش گرفته‌اند. مسلمانان معتقدند تبعیض علیه آن‌ها در آمریکا، بسیار شبیه تبعیض علیه اقلیت‌های قومی و سیاه‌پوستان این کشور است. در بیشتر مواقع مسلمانانی که رنگ پوست آن‌ها سیاه است، با خشونت بیشتری مواجه می‌شوند. به همین دلیل، مسلمانان در سال‌های اخیر پا به پای سیاه‌پوستان در بسیاری از اعتراض‌ها علیه خشونت پلیس آمریکا شرکت کرده‌اند. آن‌ها همچنین نسبت به گذشته، آگاهی بسیار بیشتری از حق و حقوق خود دارند. به طوری که هم‌اکنون بسیاری از مسلمانان قانون اساسی این کشور را بهتر از خود آمریکایی‌ها می‌دانند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار