در این بازدید دکتر لورانزکورن محوطه تاریخی سنگ بست فریمان را از مهمترین محوطه های تاریخی خاورمیانه برشمرد که می تواند اطلاعات بسیار ارزشمندی از دوران غزنویان و ماقبل آن را در اختیار قرار دهد.
دکتر کرون گفت: سنگ بست از آنجا که محل تلاقی راههای کارون رو بین شهرهای تاریخی مرو، نیشابور،هرات،بخارا و...واقع شده در عرصه تجاری و بازرگانی نیز نقش مهمی داشته است.
این استاد دانشگاه که هنر اسلامی در آلمان تدریس می کند ضمن درخواست انجام کاوش های باستانشناسی در سنگ بست(به خصوص بقایای مسجد ارسلان)، اقدامات اخیر میراث فرهنگی را در احیاء و معرفی آن بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت ما نتایج تحقیقاتمان را بصورت مقاله منتشر خواهیم کرد که این باعث شناخت بیشتر محوطه تاریخی سنگ بست در جهان خواهد شدخواهد شد.
دکتر الیاسف نیز که از دیدن قدمت و شیوه معماری و مهندسی میل و مقبره ارسلان جاذب و 13 هکتار محوطه تاریخی سنگ بست بسیار خوشحال شده بود این آثار را متعلق به تمام جهان توصیف کرد و گفت سنگ بست در در دوران مختلف تاریخی نقش مهمی در بازرگانی خراسان بزرگ داشته است، از این رو شایسته است بصورت ویژه به آن نگاه شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان فریمان نيز دراين خصوص گفت: این گروه از محققین همچنین از تصاویر اماکن مهم گردشگری فریمان که در محل مقبره ارسلان به نمایش گذاشته شده نیز بازدید کرده و با سایر جاذبه های تاریخی و طبیعی فریمان که توضیحات آن به دو زبان فارسی و انگلیسی آمده است نیزآشنا شدند.
انتهای پیام/ش