به گزارش خبرنگار
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید چیتچیان وزیر نیرو در مراسم زنگ مهر 94 و تجلیل از برترینهای آموزش در صنعت آب و برق ضمن تأکید بر اهمیت دانش در اسلام گفت: دانش از رکنهای اصلی توسعه بر هر کشوری به حساب میآید و کشور ما با وجود مشکلات اقتصادی، تحریمها و ناامنی در کشورهای همسایه سخنان مقام معظم رهبری بر شتاب علمی کشور تأکید دارند زیرا که کشور ما با وجود مشکلات مختلف در صورت توسعه علم میتواند در دنیا سرافراز باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: اگر ما به دنبال دانشبنیان کردن صنعت آب و برق هستیم باید بتوانیم مدیران و کارشناسان این حوزه را نیز به این علوم آگاه کنیم زیرا در غیر این صورت این برنامهها در حد صحبت باقی میماند.
وزیر نیرو تصریح کرد: زمان فروش منابع خام به اتمام رسیده و ما باید به فکر صادرات خدمات و محصولات دانشبنیان باشیم از همین رو در سال 93، صنعت آب و برق توانست 92 درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی را دارا باشد که این رقم همچنان با اهداف ما فاصله دارد.
وزیر نیرو افزود: صنعت آب و برق صنعتی پویا است و این پویایی در تغییرات روز به روز دانش و تجهیزات آن به روشنی نمایان است که در صورت همگام نبودن با علم روز دنیا ادامه کار برای ما امکانپذیر نخواهد بود.
چیتچیان در ادامه به نمونههایی برای به روزرسانی علوم آن در صنعت آب و برق اشاره و بیان داشت: مسئله محیط زیست و تأمین آب و برق به روشی که به محیط زیست آسیب نرساند و مسائل اجتماعی و تأثیر آن بر صنعت آب و برق از نمونه این موارد هستند.
وی در خصوص پیشرفت انرژیهای نو در ایران گفت: یکی از علل عدم توسعه انرژیهای نو با وجود تلاشهای فراوان برای گسترش آن عدم علم مدیران و کارکنان در خصوص تأثیر ورود برق تولیدی از این طریق بر روی مدار شبکه سراسری است و این خود دلیلی برای عدم استقبال از این انرژی شده است.
وزیر نیرو در ادامه به نمونههایی از علوم مورد نیاز در صنعت آب و برق اشاره و بیان داشت: استفاده از خودروهای برقی و هوشمندسازی شبکه، مدیریت یکپارچه حوضههای آبریز و کاهش تلفات شبکه آب مواردی هستند که به علوم روز دنیا احتیاج دارند و با استفاده از آن میتوانیم بهرهوری را در این صنعت بالا ببریم.
چیتچیان گفت: حیات صنعت ما وابسته به توسعه آموزش، دانش و فناوری است که پایه اصلی آن گسترش آموزش در سطوح مختلف است که در غیر این صورت ما قادر نخواهیم بود پویایی موردنظر را در صنعت آب و برق داشته باشیم همچنین در شرایطی که سرمایهگذاران کشورهای مختلف برای مذاکره به کشور ما ورود میکنند بهترین زمان برای انتقال دانش و فناوری و محصولات فکری آنها به کشور است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که ما به تنگناهای اقتصادی و محدودیت منابع مالی میرسیم باید بیشترین هزینه را برای آموزش انجام دهیم تا از این طریق بهرهوری را افزایش و هزینهها را کاهش دهیم امیدواریم با اتفاقات مثبتی که در زمینه آموزش صنعت آب و برق افتاده بتوانیم به اهداف خود در این صنعت برسیم.
انتهای پیام/