به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در نشست با مدیران شرکت های تجاری، اقتصادی و صنعتی آمریکا در نیویورک، از شرکت های آمریکایی برای سرمایه گذاری و انتقال فناوری دعوت کرده و گفت: فضای پساتحریم، شرایط جدید اقتصادی و سیاسی را فراهم کرده که شرکت های بزرگ تجاری، اقتصادی و صنعتی باید از آن استفاده کنند. یکی از راه های کاستن از فاصله میان ایران و آمریکا، همکاری های اقتصادی است و ایران منعی برای حضور شرکت های آمریکایی ندارد.
با توجه به برنامه های ایران برای توسعه روابط اقتصادی با سایر کشورها، انتظار می رود با حذف تحریم ها فصل جدید از روابط سیاسی ایران با مجامع بین الملل به ویژه آمریکا آغاز شود و به دنبال آن نقش سرمایه گذاران خارجی در اقتصاد کشور پررنگ شود.
همکاری ایران و آمریکا در صورت لغو تحریم
اسدالله عسگر اولادی رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان درباره آغاز فعالیت اقتصادی ایران و آمریکا بیان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، خیلی نمی توان به کشورهای غربی اعتماد کرد، به این ترتیب تا زمانی که تحریم ها لغو نشود هیچ دلیل برای برقرار روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و آمریکا وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر تحریم ها برداشته شود، به تدریج بستر لازم برای دیدارهای مقامات ایران و آمریکا فراهم می شود.
وی افزود: یکی از تحریم های بزرگ آمریکا علیه ایران، تحریم شخص رئیس جمهور آمریکا به نام جاماتو است که هر ساله در ماه نوامبر تمدید می شود. انتظار می رود با توجه به توافق ایران با کشورهای 1+5، این تحریم در یال جاری میلادی تمدید نشود.
این عضو اتاق بازرگانی ایران در ادامه با اشاره بر آثار منفی تحریم ها بر اقتصاد کشور گفت: تا زمانی که تحریم است، آیا کشوری می تواند با ایران روابط اقتصادی برقرار کند، از ایران نفت بخرد، مبادلات بانکی انجام دهد یا از ایران وارداتی داشته باشد؟
وی ادامه داد: در حال حاضر بین ایران و آمریکا هیچ نوع رابطه سیاسی وجود ندارد و نمی توان انتظار داشت اتفاقی روی دهد. تا تحریم ها حل نشود ایجاد بسترهای لازم برای برقرای رابطه این دو کشور مناسب نیست.
اتاق ایران-آمریکا
عسگر اولادی درباره راه اندازی اتاق ایران-آمریکا گفت: در حال حاضر با وجود تحریم ها زود است که بخواهیم درباره اتاق ایران-آمریکا حرفی بزنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: راه اندازی زمانی مفهوم پیدا می کند که تجارت بین این دو کشور شروع شده باشد.
وی تصریح کرد: اگر تحریم لغو شود و تجارت، صادرات و واردات با آمریکا شگل بگیرد و بازرگانان دو کشور بتوانند به هر دو کشور سفر کنند، آن وقت می توان منتظر راه اندازی اتاق هم بود.
وی افزود: زمانی که بازرگانان طرفین نمی توانند تماسی داشته باشند و با هم تجارت کنند، اتاق معنا ندارد. اگر تحریم های تجاری و بانکی لغو شود، گسترش روابط تجاری ایران وآمریکا مناسب است.
زمان راه اندازی اتاق ایران-آمریکا
این عضو اتاق بازرگانی ایران در رابطه با زمان راه اندازی اتاق ایران-آمریکا بیان کرد: با توجه به روند تأیید توافق از سوی کشورها انتظار می رود لغو تحریم ها در اردیبهشت سال آینده محقق شود، اما کشورهای 1+5 معتقدند تحریم ها از دی یا بهمن ماه سال جاری برداشته می شود.
وی افزود: دو سه ماه بعد از لغو تحریم ها، زمانی که تجارت طرفین آغاز شود، امکان راه اندازی اتاق ایران-آمریکا فراهم می شود.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/