به
گزارش خبرنگار گروه استانها باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین مقیمی صبح امروز در اولین روز از همایش منطقهای انتخابات در شهرکرد با اشاره به برگزاری آزمون انتخاباتی ویژه فرمانداران و بخشداران اظهار داشت: این آزمون در راستای آموزش حقوق انتخابات برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه فرمانداران و بخشداران باید به آییننامه و قوانین انتخاباتی تسطل کامل داشته باشند، افزود: برگزاری این آزمون میتواند به تسلط کامل بر قوانین انتخابانی به فرمانداران کمک کند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه مجریان و حضار انتخاباتی باید در تمام مراحل انتخابات اصل بیطرفی را رعایت کنند، تصریح کرد: مجریان و ناظران انتخاباتی باید در برابر کاندیدا اصل بیطرفی را رعایت و از کاندید خاصی حمایت نکنند.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به نقش فرمانداران و بخشداران در انتخابات گفت: فرمانداران و بخشداران نقش بسیار تعیین کنندهای در اجرای انتخابات دارند و بیشتر مسئولیت برگزاری انتخابات به دوش فرمانداران است.
مقیمی با بیان اینکه با هماهنگیهای لازم میتوان از تمام امکانات ستاد انتخابات کشور استفاده کرد، بیان کرد: در راستای استفاده از امکانات ستاد انتخاباتی کشور باید جلسات ستاد انتخاباتی استانها هر دو هفته یکبار به ستاد انتخاباتی کشور گزارش شود.
وی با اشاره به حضور گسترده مردم در انتخابات خاطر نشان کرد: در راستای برزگاری انتخاباتی باشکوه باید نشاط سیاسی در کشور و بین مردم ایجاد شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: در راستای کاهش اختلافات و درگیریهای انتخاباتی باید برنامهریزی شود چرا که مردم باید اصل بیطرفی مجریان انتخاباتی را احساس کنند.
مقیمی تأمین امنیت را یکی از مهمترین وظایف وزارت کشور عنوان کرد و افزود: در صورت بروز مشکلات و اختلافات در انتخابات استانها باید این اختلافات در جلسه شورای تأمین مطرح و بررسی شود.
وی با بیان اینکه مراجع چهارگانه در برگزاری انتخابات باشکوه باید تلاش کنند، بیان کرد: ثبت احوال، اطلاعات، دادگستری و نیروی انتظامی مراجع چهارگانهای هستند که باید با همفکری صحیح یک سهم و ادبیات مشترک در راستای احراز صلاحیت کاندیدا داشته باشند.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه حراست از اسناد انتخاباتی در سراسر کشور ضروری است، گفت: اگر بعد از انتخابات افرادی به نحوه برگزاری انتخابات معترض بودند باید بر اساس اسناد حراست شده پاسخ حقوقی به افراد داده شود.
مقیمی با بیان اینکه ستاد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی باید در کشور تشکیل شود، خاطر نشان کرد: در راستای شناسایی جرائم و تخلفات انتخاباتی که در قانون ذکر شده باید ستاد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی با مشارکت دستگاههای اجرایی تشکیل شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به نقش برگزاری انتخابات در نظام جمهوری اسلامی تصریح کرد: براساس مفاد قانون اساسی اداره کشور توسط کسانی است که با رأی مستقیم و غیرمستقیم انتخاب میشوند که این نشان دهنده اهمیت انتخابات در کشور است.
وی با اشاره به برگزاری بیش از 30 انتخابات از ابتدای انقلاب تاکنون خبر داد و گفت: در طول برگزاری انتخابات تجارب خوبی در زمینه انتخابات کسب کردهایم که با توجه به نکات مثب و منفی آنها میتوان انتخابات امسال را هر چه باشکوهتر برگزار کنیم.
قائم مقام وزیر کشور بیان کرد: برگزاری صحیح انتخابات مظهر وفاق ملی و همبستگی در کشور است و سبب افزایش اعتماد عمومی مردم و بدست آوردن سرمایه اجتماعی در جامعه میشود.
مقیمی با بیا ناینکه صندوق آرا امانت و حقالناس است و باید از آنها پاسداری شود، ادامه داد: از این صندوقها باید به خوبی نگهداری شود چرا که این آرا حق مردم است و تأثیر پایداری از آراء مردم در مجلس شورای اسلامی مشخص میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور مجری انتخابات، ناظران و بازرسی را سه معقوله مهم انتخاباتی عنوان و خاطر نشان کرد: مجریان انتخاباتی از سوی وزارت کشور و ناظران انتخاباتی از سوی شورای نگهبان تعیین میشود.
وی افزود: اعضای هئیت اجرایی و ناظران حق هیچگونه تبلیغ لح یا علیه کاندیدای انتخاباتی را ندارند.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه برنامه انتخاباتی باید براساس تقویم و زمانبندی انتخاباتی انجام شود، ادامه داد: تمامی قوانین انتخاباتی باید از سوی فرمانداران و بخشداران و مسئولان دستگاههای اجرایی در راستای احترام به حقوق شهروندی رعایت شود.
مقیمی با بیان اینکه باید به احزاب، گروهها و فعالان سیاسی اجازه فعالیت در انتخابات داده شود، افزود: احزاب، گروهها و فعالان سیاسی میتوانند با رعایت قوانین انتخاباتی در جامعه فعالیت و افردادی که مخالف یا موافق دولت هستند باید فضایی برای بیان نظراتشان ایجاد شود.
وی تصریح کرد: اگر در جامعهای اجازه صحبت به منتقدان داده نشود زمینه ایجاد فسادهای زنجیرهای که امروز شاهد آن هستیم بوجود میآید.
رئیس ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: حضور منتقدان و اظهارنظر و مخافت آنها سبب توسعه و حرکت کشور به سمت پیشرفت میشود.
مقیمی با اشاره به اینکه از تبلیغات زودهنگام کاندیدا باید جلوگیری شود، ادامه داد: کاندیدا میتوانند با حضور در فعالیتهای سیاسی و بیان ضرورتهای انتخابات در جامعه فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه3 مورد از موارد انتخاباتی به صورت الکترونیکی انجام میشود، بیان کرد: در انتخابات تنها رأی گیری و شمارش آرا به صورت الکترونیکی نیست اما امسال تلاش میشود که در بیشتر استانها این موارد به صورت الکترونیکی انجام شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: منشور وفاق فعالان سیاسی در راستای ایجاد نشاط سیاسی و کاهش اختلافات انتخاباتی در برخی استانها تشکیل و در سایر استانها باید تا قبل از برلگزاری انتخابات تشکیل شود.
مقیمی با اشاره به نقس رسانهها در برگزاری انتخاباتی باشکوه خاطر نشان کرد: باید برنامههایی در راستای معرفی جایگاه شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تهیه و پخش شود تا مردم از اهمیت جایگاه شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی مطلع شوند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ حزبی از سوی محمود احمدینژاد ثبت نشده است، بیان کرد: افرادی که تمایل به شرکت در فعالیتهای سیاسی دارند باید نسبت به ثبت حزب سیاسی در وزارت کشور اقدام کنند.
انتهای پیام/گ