رئیس دفتر نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان گفت: خرس سیاه آسیایی گونه جانوری منحصر به فرد این استان است که تعداد آن زیر 10 مورد گزارش شده و در خطر انقراض قرار دارد.

خرس سیاه سیستان و بلوچستان به قلاده ماهواره‌ای مجهز می‌شود
عسگری،رئیس دفتر نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص خرس سیاه منحصر به فرد و در خطر انقراض استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: تغییر اقلیم خشکسالی و قرار گرفتن در شرایط سخت زیستگاهی باعث شده که تولید مثل این گونه ارزشمند آسیایی به صورت اتوماتیک متوقف شده و هم‌اکنون تعدادش به زیر 10 مورد رسیده باشد.
 
وی در خصوص الزام وجود این گونه جانوری در طبیعت این استان گفت: تغذیه این گونه؛ میوه یا خرمای وحشی است که وقتی برگ درخت ،میوه یا ماده قندی ساقه نرم درخت خرما را می‌خورد، بعد از ریختن بزاق خود بر زمین؛ شرایط ساخت صنایع دستی و سبد از این عمل خود را برای مردم فراهم می‌کند.
 
محمد درویش، مدیر دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز می‌گوید: وجود هر گونه‌ای در هر منطقه موهبت الهی است که مطمئناً برای آن منطقه و ساکنینش بسیار مؤثر و کارساز است و مردم باید وجود این گونه جانوری را ارزشمند بدانند و به جنگ و کشتار با آن نپردازند.
 
رئیس دفتر نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان با بیان این‌که خرس سیاه آسیایی در منطقه حفاظت شده جنگلی پوزک در محدوده شهرستان نیک‌شهر قرار دارد، افزود: جهت تدوین برنامه مدیریت حفاظتی از خرس سیاه آسیایی گام‌های اولیه را برداشته‌ایم که آموزش جوامع محلی، بومیان منطقه و دانش‌آموزان مدارس جهت آشنایی با فوائد حضور این گونه در طبیعت از جمله موارد گام‌های ابتدایی بوده است.
 
عسگری در پایان گفت: نصب قلاده‌ ماهواره‌ای جهت شناخت کامل شرایط زیستی این گونه برای نجات آن از خطر انقراض از جمله کارهای در دست اقدام ما با تأیید سازمان حفاظت محیط زیست خواهد بود.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار