کمبود ویتامین B3 در کودکان موجب پرانتزی شدن پاها و تشدید پوکی استخوان می‌گردد.

دکتر منوچهر وحید متخصص ارتوپد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استخوان گفت: یک پنجم وزن بدن را استخوا‌ن ها تشکیل می دهند اگرچه سبک‌اند و به راحتی خم و راست می‌شوند اما بسیار قوی و محکم هستند و عناصری از قبیل کلسیم، فسفر،‌ آب و پروتئین در آنها وجود دارد که عناصر مهم تشکیل استخوان هستند.

وی افزود: استخوان از دو لایه تشکیل شده یکی قسمت بیرونی که بافتی فشرده و محکم و مسئولیت نگهداری عضلات را دارد و لایه بعدی که همان لایه درونی است از بافتی اسفنجی و شبیه شبکه‌های پیچ در پیچ ساخته شده است .

وی بیان کرد: این شبکه‌ استخوان‌ها از فولاد محکمتر هستند. در طول قسمت اسفنجی کانالهایی وجود دارد که سرخرگ‌ها، سیاه‌رگ‌ها،‌سلول ها و مایعاتی که باعث استحکام و سلامت استخوان ها می شود از داخل آنها عبور می‌کند.

دکتر وحید اظهار داشت: در قسمت میانی بافت اسفنجی، مغز استخوان قرار دارد که از گلبول‌های قرمز خون ساخته شده و ذخیره انرژی بدن به حساب می‌آید.

این متخصص ارتوپد خاطر نشان کرد: پوکی استخوان به دلیل کمبود ویتامین B3 است و در سن‌های بالای 15 تا 16 سال ، اگر این کمبود ویتامین اتفاق افتد باعث می شود که پوکی استخوان رخ دهد. کمبود این ویتامین B  در کودکانی که هنوز راه نمی‌روند به پرانتزی شدن پاها و در کودکانی که راه افتاده‌اند به ضرب‌دری شدن پاها (پاها به حالت ایکس می شود) منجر گردد. همچنین معمولا در خانم‌ها بعد از قطع تغییرات هورمونی پوکی استخوان شدید‌تر می شود و سریعتر اتفاق می‌افتد.



انتهای پیام/

برچسب ها: ویتامین ، استخوان ، کلسیم ، فسفر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار