به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان محمد سلیمانی افزود: نظام جمهوری اسلامی به عنوان نظام بیبدیل مردمسالاری دینی در عمر با برکت 37 ساله خود تاکنون 32 انتخابات را برگزار کرده است.
وی بیان داشت: کسی میتواند تصدی امور حکومتی را داشته باشد که دارای دو وصف مشروعیت و مقبولیت باشد و انتخابات میزان مقبولیت افرادی است که مشروعیت آنها مورد تایید قرار گرفته است.
قاضی ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی کرمان تاکید کرد: حضور مردم در انتخابات از نتیجه انتخابات هم مهمتراست و این امر مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست.
سلیمانی ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی تعابیر متفاوتی از انتخابات دارند که از آن جمله میتوان به زره فولادین نظام در برابر دشمن، نشانه حیات و خودآگاهی یک ملت، نعمت بزرگ الهی و قدرت و ابهت بینالمللی یک کشور اشاره کرد.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در هشتم اسفندماه سال جاری ادامه داد: ثبت نام نامزدهای انتخاباتی از 28 آذر ماه تا چهارم دی ماه سال جاری انجام میشود و بررسی سوابق و استعلام از مراجع چهارگانه از 25 آذر ماه آغاز میشود و تا 9 دی ماه سال جاری ادامه مییابد.
این قاضی عنوان کرد: قوه قضاییه مکلف است جرائم و تخلفات انتخاباتی را به صورت فوقالعاده و در اسرع وقت رسیدگی کند و شعبه ویژه انتخابات تشکیل میشود تا به اتفاقات قبل از برگزاری انتخابات در قالب پیشگیری از تخلفات اقدام کند و در حین انتخابات نیز موارد را رصد کند.
سلیمانی ابراز داشت: انتخابکنندگان در انتخابات سال جاری شامل ایرانیهای عاقل 18 سال به بالا هستند و انتخاب شوندگان نیز شامل ایرانیهای میشوند که وفاداری آنها به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت فقیه و اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی احراز شده است.
وی اضافه کرد: همچنین انتخاب شوندگان باید حداقل مدرک کارشناسی ارشد و یا معادل حوزوی آن را داشته باشند و حداقل 30 ساله و حداکثر 65 ساله باشند و یک چهارم آرا را در مرحله نخست انتخابات به دست آورند.
قاضی ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی کرمان تصریح کرد: مخاطبان خود را به چهار گروه شامل انتخاب کنندگان، انتخاب شوندگان، رسانهها و اوباش سیاسی تقسیم کردهام و حرفهایی با آنها دارم.
وی یادآور شد: انتخابات در نگاه فقه پویای شیعه یک حق حقوقی و قانونی صرف نیست بلکه براساس فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، انتخابات یک تکلیف الهی و مستلزم قصد غربت است.
قاضی سلیمانی در ادامه سخنان خود به بیان یکی از خاطرات تلخ قضایی خود با موضوع انتخابات پرداخت و گفت: در زمان دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری یکی از فعالان سیاسی که متصدی یکی از ستادهای انتخاباتی بود بعد از پایان زمان رسمی تبلیغات نسبت به تکلیف قانونی خود مبنی بر تعطیل کردن ستاد اقدام نکرد.
وی در همین زمینه ابراز داشت: مسئول ستاد تبلیغاتی مذکور همچنین حدود 90 نفر را دعوت به راهپیمایی تبلیغاتی کرد، لذا این افراد به پلیس تخصصی هدایت شدند و این در حالی ست که 100 درصد این افراد جوان و تحصیلکرده بودند، اما تجربه کار حزبی سیاسی را نداشتند، اما مسئول ستاد تبلیغاتی در زمانی که در برابر قانون قرار گرفت این افراد را جمعی از اراذل و اوباش خواند.
قاضی ویژه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی کرمان تاکید کرد: انتخاب کنندگان نباید بازیچه سوداگران و سودجویان انتخاباتی شوند..
سلیمانی اظهار داشت: انتخاب شوندگان نیز باید آگاه باشند که مردم بعد از تجربه 32 انتخابات حالا دیگر به بلوغ سیاسی رسیدهاند و قدرت تشخیص آنها را با نمونههای مشابه در نظامهای انتخابگر دنیا در سطح بالاتری قرار داده است.
وی تصریح کرد: تمام جرائم انتخابات اگر از چشم قاضی انتخابات و یا مجریان و ناظران دور بماند، اما از چشم مردم دور نمیماند و مردم به افرادی که پایبند به قانون نیستند اجازه قانونگذاری نمیدهند.
این قاضی اظهار داشت: دستگاه قضا در انتخابات سال 88 کارنامه روشنی دارد و با هر فردی که تخلف انجام داد برخورد قاطع انجام داد.
سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود نیز اصحاب رسانه را مورد خطاب قرار داد و با یادآوری فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه ماجور کسی است که احسن قول را به احسن وجه نقل کند، ابراز کرد: توقع داریم اصحاب رسانه در بحث انتخابات احسن قول را به احسن وجه نقل کنند.
وی ادامه داد: از فضای امنیتی در انتخابات به شدت پرهیز میکنیم و کشور ما در جزیره ثبات امنیتی قرار دارد و نیازی به ایجاد فضای امنیتی نیست.
سلیمانی همچنین خطاب به اوباش سیاسی گفت: دستگاه قضا بالهای عدالت را در برابر اوباش سیاسی میبندد و قبضه شمشیر عدالت را در مواجه با آنها در دست فشار میدهد و مسامحهای با هیچ فرد وابسته به حزب و گروه سیاسی ندارد.
وی همچنین درباره وضعیت پروندههای جرائم انتخاباتی در کرمان عنوان کرد: شاهد برخی تحرکات رسانهها بودیم و مقالات و گزارشهایی داشتیم که موجب وصف مجرمانه میشد بنابراین پروندههای تخلفات انتخاباتی برای تعدادی از رسانهها و خبرنگاران تشکیل شده است.
سلیمانی یادآور شد: تاکنون تشکیل پرونده در شهرستان کرمان با موضوع جرائم خاص انتخاباتی شامل مواد 58، 59، 61، 64 و 67 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی نداشتهایم.
وی همچنین در پاسخ به سئوال آیا منشور اخلاق انتخاباتی استان کرمان در روند اجرای انتخابات تاثیری داشته است، تاکید کرد: منشور اخلاق انتخاباتی اتفاق مبارکی بود و متولی آن شورای تامین استان کرمان است که این منشور با حسن تدبیر استانداری تدوین شد و مورد استقبال وزارت کشور و سایر استانها قرار گرفت.
این قاضی با بیان اینکه اکثر فعالان سیاسی از منشور اخلاق انتخاباتی استان کرمان استقبال کردند به سخن یکی از فعالان سیاسی در نقد این منشور مبنی بر اینکه ما به قانون پایبند هستیم، متذکر شد: این منشور چیزی به غیر از قانون نیست و قانون در بندبند آن جاری و ساری است و منشور اخلاق انتخاباتی تجربهای موفق برای استان کرمان است.
سلیمانی در پایان با تاکید بر اینکه برخوردقاطع با متخلفان انتخاباتی صورت میگیرد، تاکید کرد: گفتمان ما با اوباش سیاسی مشخص است و فرقی نمیکند، آنها به کدام جناح، گروه و دستگاه وابسته باشند.
انتهای پیام/ز